Nyertes szelvényeket loptak egy panzióból, aztán hét településen akarták beváltani azokat

nem megy a tipp
Lottery ticket
Vágólapra másolva!
Az esztergomi panzióban lakó férfi 2020. május 25-én 897.500 forintos értékben sportfogadási szelvényeket vásárolt, amelyekkel 1.097.060 forintot nyert. Egy másik férfi, aki szintén a panzióban lakott, tudott róla, és rávette társait, hogy lopják el a nyertes szelvényeit.
Vágólapra másolva!

A tolvaj

elcsalta a férfit egy esztergom-kertvárosi lakásba, ahol társaival együtt leitatta. Miután a férfi elhagyta a panziót, az elkövetők ismeretlen társa átkutatta a férfi apartmanját,

ahol megtalálta a szelvényeket, és átadta a társainak.

Forrás: Photononstop/Sébastien Rabany

Az egyik férfi a lopás napjának estéjén megállapította, hogy a szelvények valóban nyertek, ezért megbízta társait, hogy váltsa ki őket.

Három férfi több település - Páty, Perbál, Pilisijászfalu, Leányvár, Zsámbék, Tokod, Pilisjászfalu - üzleteiben és postáin váltotta be a szelvényeket, hogy ne legyen gyanús a nagy nyeremény.

Az ügyészség lopás miatt emelt vádat ellenük, két férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetés kiszabását javasolta, illetve, hogy a próbaidő ideje alatt a bíróság rendelje el a pártfogó felügyeletüket, két társukkal szemben pedig pénzbüntetést javasolt, emellett, hogy a bíróság kötelezze az elkövetőket a sértettnek okozott kár megtérítésére.