Rendőrgyilkosság Újbudán: három rendőrt megkéseltek

Budapest, 2023. január 13. Bűnügyi technikusok helyszínelnek Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasház előtt 2023. január 13-án virradóan. Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták. MTI/Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Késsel támadt az intézkedő rendőrökre tegnap késő este egy férfi Újbudán, három rendőrt megszúrt, egyikük olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházban meghalt - írta honlapján a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A rendőrség tájékoztatása szerint tegnap késő este bejelentést kaptak, hogy egy XI.kerületi Lecke utcai társasházban egy ott lakó férfi az egyik szomszéd lakás ajtaját beszakította, és a lakásba be akar jutni.

A megerősített létszámban kiérkező rendőrök intézkedtek a férfi ellen, de eközben az rájuk támadt.

A támadó egy késsel három rendőrt megszúrt, majd az utcára menekült, ahol az egyik járőr figyelmeztető lövést követően lábon lőtte, és elfogták.

Bűnügyi technikusok helyszínelnek Budapest XI. kerületében, egy Lecke utcai társasház előtt január 13-án virradóan Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A helyszínre érkező Országos Mentőszolgálat munkatársai a három sérült rendőrt, illetve a lábon lőtt támadót kórházba vitték.

Az egyik rendőr, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja

olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meghalt.