Véresre verte egymást két család Pocsajon

autó
Az egyik autó betört hátsó szélvédője
Vágólapra másolva!
Két pocsaji család között rossz viszony alakult ki magánéleti dolgok miatt, ezért gyakran vitatkoztak a családok tagjai egymással. 2021. február 27-én este 6 óra körül is egy vitás kérdést kívántak rendezni. Először két nő verekedett össze egy helyi ház előtt.
Vágólapra másolva!

Miközben a nők verekedtek, addig a házhoz érkezett két férfi, akik berúgták a kaput, majd bementek az udvarra és megfenyegették az ott lakó férfit, hogy meg fogják verni. A jelenlévők ezt megakadályozták, de a kapuban 1200 forintos kár keletkezett. Ezután a fiatalabb férfi az utcán parkoló két autót megrongálta. Az egyiknek az ajtaját és a hátsó ablaküvegét, a másiknak a jobb oldali tükrét, a karosszériáját és az ablaküvegét rugdosta meg.

Amikor ezt a házban lakó egyik férfi megtudta, felkapott egy fanyelű ásót és betörte haragosai autójának hátsó szélvédőjét.

A három autóban összesen közel 250 ezer forint kár keletkezett. Az ásó emberi élet kioltására is alkalmas volt.

Az egyik autó betört hátsó szélvédője Forrás: Ügyészség

Eközben a család többi tagja folytatta a verekedést, amellyel egymásnak és egy kívülálló nőnek is 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozott.

Az ügyészség a szabadlábon védekező, tettüket beismerő családtagokkal szemben társtettesként, csoportosan elkövetett garázdaság, súlyos testi sértés kísérlete, magánlaksértés, illetve kisebb kárt okozó rongálás miatt emelt vádat. Továbbá indítványozták, hogy mindenkivel szemben szabjanak ki felfüggesztett börtönbüntetést.