Költséghatékony és pénzügyileg tudatos bevásárlás, mutatjuk hogyan!

Vágólapra másolva!
Számba vettük a takarékos életmóddal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.
Vágólapra másolva!

A legtöbbünkkel biztosan előfordult már, hogy kevesebb pénzünk maradt a hónap végére, mint ahogy terveztük, pedig egy kis odafigyeléssel és néhány trükkel havonta akár több tízezer forinttal is több maradhatna a zsebünkben. Kezdjük ott, hogy rendkívül fontos, hova járunk naponta bevásárolni, mit vásárolunk és hogyan tesszük mindezt.

Forrás:Lidl

A jelenlegi körülmények szinte mindannyiunkat arra ösztönöznek, hogy egyre tudatosabbá váljunk kiadásaink kezelésével kapcsolatban, de ez korántsem egyszerű, hiszen a megtakarítás és a spórolás természetesen nem mindenkinek megy egyformán; míg egyesek minden hónapban félre tudnak tenni egy bizonyos összeget, másoknak ez szinte sosem sikerül, de ha mégis, rövid időn belül elköltik azt valamire. Annak érdekében, hogy takarékosan éljük mindennapjainkat érdemes megfontolnunk, milyen tudatos lépéseket tehetünk a gyakorlatban. A pénzügyi tudatosság tulajdonképpen egy olyan szemléletmód, amely segít abban, hogy anyagi helyzetünk őszinte és részletes feltárását követően a lehetőségeinket reálisan lássuk, ennek eredményeképp pedig kiadásaink rendszerezése mellett racionális döntéseket hozzunk meg; ha például összeírjuk kiadásainkat, akkor könnyen kiderülhet, hogy mi mindenre költünk feleslegesen, esetleg hirtelen felindulásból. A hétköznapi takarékosság valójában egyet jelent a tudatos pénzköltéssel: érdemes tehát minden bevásárlás előtt listát írni arról, hogy valójában mit szándékozunk venni. Válasszuk bátran a saját márkás teremékeket is, hiszen azok minősége megegyezik a hasonló márkatermékekével, ugyanakkor jóval kedvezőbbe is kerülhetnek.

Forrás: Lidl

Az elmúlt időszakban jelentősen megváltoztak a fogyasztói igények; népességünk zöme jelenleg az akciókkal és az olcsó árakkal szemben támaszt elvárást kedvenc boltjuk felé. A hazánkban napról napra nagyobb népszerűségnek örvendő Lidl célja természetesen az, hogy ezeket a fogyasztói igényeket kielégítse, így a promóciós termékek iránt megnövekedett vásárlói igényt a hetente változó akciókkal biztosítja, de a spórolásban is segíti vásárlóit.

A Provident Pénzügyi Zrt. friss kutatása szerint csaknem háromszor annyian vezetik rendszeresen a háztartás bevételeit és kiadásait, mint tavaly, és 52 százalék áll magabiztosan a pénzügyekhez és a felmérés tanúsága szerint az elmúlt egy évben növekedett a magyarok pénzügyekkel kapcsolatos magabiztossága, ugyanis a tavalyi 45 százalék után idén már 52 százalék vallotta, hogy kiismeri magát a pénzügyi termékek és szolgáltatások terén.

Az elmúlt időszakban jelentős mértékben megváltozott a médiakörnyezet is, és az emberek jelentős része ma már különböző digitális csatornákat használ információszerzés céljából. A Lidl Magyarország már régóta erősíti online jelenlétét, vásárlóit pedig évek óta arra ösztönzi, hogy iratkozzanak fel elektronikus hírlevelükre, hogy első kézből értesülhessenek akcióikról, vagy figyeljék az akciós újságok digitális változatait és persze használják aktívan a Lidl és a Lidl Plus alkalmazásokat, amelyeken szintén megtalálhatóak online az akciós szórólapok. Azzal, hogy az akciós szórólapok a postaládák helyett online érhetők el a vásárlók számára, a vállalat idén akár 3.500 tonnával csökkentheti papírfelhasználását. A megtakarításból pedig még több akciót tud kínálni vásárlóinak. Azonban aki továbbra is ragaszkodik a hagyományos nyomtatott újsághoz, annak aktuális példányait továbbra is megtalálja az áruházakban. A Lidl applikáció előnye az is, hogy egy ún. bevásárlólista funkcióval is rendelkezik, mely segítségével a vásárlók egyszerűen rögzíthetik, mely terméket szeretnék megvásárolni, de a Lidl Plus az, ami nap mint nap segít a takarékoskodásban.

Mi az a Lidl Plus?

A Lidl Plus egy ingyenes mobilapplikáció, ami az akciós újságban szereplő kedvezményeken felül hetente átlagosan 10-12 extra százalékos vagy fix összegű kedvezményt kínál felhasználóinak. A Lidl Plus vásárlások után járó kaparós nyereménykártyákkal további kedvezményeket lehet igénybe venni. Sőt a hónapról hónapra megújuló Kupon Plus bizonyos összeghatárok elérését követően ajándék terméket vagy extra számlavégi kedvezményt biztosít a felhasználóknak, de időről időre pontgyűjtő nyereményjátékra is sor kerülhet, mely révén további kedvezmény aktiválható. Szintén unikális, hogy az alkalmazás nem csak a Lidl áruházakban használható, hiszen a vállalat partnerei által biztosított ajánlatok további kedvezményeket nyújtanak a Lidl Plus felhasználók számára.

Forrás: Lidl