Egy érdi nőn élősködött egy család

Vágólapra másolva!
Egy érdi nő befogadott a házába egy családot, két szülőt és a két gyereküket. A családtagok azonban vele csináltattak meg minden munkát, nem adtak pénzt a számlákra, arra kényszerítették, hogy ruhákat, telefonokat vegyen a gyerekeknek és hitelt is vetettek fel vele.
Vágólapra másolva!

Egy család 2016-ban ismerkedett meg az érdi nővel. A bizalmába férkőztek, majd 2017 áprilisában beköltöztek a házába. Azt ígérték, hogy a lakhatásért cserébe gondoskodnak majd róla. A viselkedésük azonban nem sokkal ezután megváltozott.

Lekezelően és durván kezdtek bánni a nővel,

nem segítettek neki a házimunkában és a számlák befizetésére sem adtak pénzt. De ennél is továbbmentek. Többször megfenyegették, hogy megverik, ha ellenszegül. Olyan is előfordult, hogy a nő el akart menni otthonról, amit nem engedtek meg neki.

Fotó: Csudai Sándor - Origo

Emellett fenyegetéssel rávették, hogy 120 ezer forintért vegyen fel személyi kölcsönt, és kössön egy-egy telefon előfizetést nekik különböző szolgáltatóknál.

A telefonokat a gyerekeknek kellett adnia. A befogadott emberek nem fizették a telefonszámlát és a részleteket sem.

A gyerekek többször azt kérték a nőtől, hogy vegyen nekik a saját pénzéből ruhákat és cipőt. A nő kezdetben jóindulatból ezt magától is megtette, de egy idő után már nem volt erre hajlandó. Ekkor a két gyerek megfenyegette és arra kényszerítette, hogy vegyen nekik márkás edzőcipőt. A családfő pedig még arra is kényszerítette a nőt, hogy egy hitelnél legyen a kezese.

Valójában adóstárs lett és a törlesztő részletek beszedéséhez is az ő számlaszámát adta meg.

A férfi nem fizette a hitelt, és a nőt terhelte vele. Az áldozat 2018-ban elmenekült az egyik ismerőséhez. A család a házban maradt, de a számlákat nem fizették. Az ügyészek kényszermunkával, zsarolással, személyi szabadság megsértésével és csalással vádolják a családtagokat.