Milliók kerülhetnek Szilágyi István gyilkos fiának számlájára

Szilágyi István temetése a Kozma utcai Új Köztemetőben 2020.05.22-én
Vágólapra másolva!
A színész Szilágyi István fiát életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték amiatt, mert agyonverte a saját édesapját az otthonukban két évvel ezelőtt. Ennek ellenére milliókhoz juthat hozzá, mivel ő az egyetlen örököse a tetthellyé vált, 17. kerületi, düledező háznak, amelyet a szomszédok horrorházként emlegettek, és a színész özvegyének halála óta elleptek a patkányok, meg a csótányok a Ripost szerint.
Vágólapra másolva!

Mivel a színész özvegyének nevén volt a 30 milliós hitellel terhelt ház, a fia örökölhette meg. A lap úgy tudja, a napokban tartották meg az árverést, amelyen 27 millióról indult a licit az ingatlanért.

Végül a vevő 36 millió forintot adott a telekért.

Szilágyi István özvegye a családi házban 2020. május 11-én Fotó: Koncz Márton - Origo

Dr. Tran Dániel, a néhai özvegy jogi képviselője úgy véli, lehetséges az a forgatókönyv,

hogy Szilágyi István gyilkosa gazdagodik a rácsok mögött.

"Egy ingatlan árverés esetén többnyire nem a követeléshez igazodik a kikiáltási ár. A becsértéknél 50, vagy akár 70 százalékkal is kevesebb lehet az összeg, ha például a bank, vagy a követelés kezelője gyorsan akar a pénzéhez jutni.

Ugyanakkor, ha az árverésen befolyt összeg meghaladja a követelés mértékét, a fennmaradó rész a törvényes örököst illeti.

Persze ki kell még fizetni az eljárás során felmerülő költségeket, és ha az érintett ingatlanon volt mondjuk közüzemi hátralék, de a többit át kell adni a jogosultnak" – magyarázta a lapnak, amely kiszámolta, hogy a különöző levonások után még mindig milliók maradhatnak a vételárból, és ez azt összeget megkaphatja a gyilkos.

Brutálisan, különös kegyetlenséggel

2020. május 3-án reggel, az akkor 49 éves Sz. Péter agyonverte 82 éves édesapját.

Ököllel és kalapáccsal is megütötte, többször fejbe verte, fojtogatta és a mellkasát is megtaposta.

A leginkább Lópici Gáspár szerepéről ismert Szilágyi István, akinek több helyen betört a koponyája és több bordája is eltört, a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Szilágyi Istvánt a Kozma utcai Új Köztemetőben helyezték örök nyugalomra 2020. május 22-én Fotó: Koncz Márton - Origo

Felesége, Humenyánszky Jolán a közeli boltban kért segítséget a támadás után sokkos állapotban. Pétert a holttest mellől vitték be a nyomozók, két nappal később letartóztatták, és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe zárták, ahonnan átvitték a börtönbe. A férfiről ugyanis kiderült, hogy beszámítható állapotban volt a támadás idején, vagyis tisztában volt tette következményeivel. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt élete végéig börtönben marad a Fővárosi Ítélőtábla tavaly novemberi ítélete szerint.