Már majdnem halálra fagyott a férfi, amikor rátaláltak a Börzsönyben

Nagy-Hideg Hegy, börzsöny, tél, illusztráció
colorful orange sunrise in a beautiful oak forest in Hungary in winter
Vágólapra másolva!
Egy eltévedt, halálközeli állapotban lévő embert hoztak le a hegyimentők a Magas-Börzsönyből vasárnap hajnalban - írta meg a Blikk a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat (BHSZ) honlapja alapján.
Vágólapra másolva!

Január 22-én pár perccel hajnali háromnegyed egy előtt hívták a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálat ügyeleti számát. A telefonáló azt mondta, későn indult el Nagy-hideg-hegy felé, eltévedt és most fogalma sincs, hol van. Mint kiderült, a telefonján volt ugyan túranavigációs szoftver, de offline térképet nem töltött le a Börzsönyről, így nem sokat ért vele. Az ügyeletes hegyimentő segített neki, a férfinek sikerült megadnia a saját koordinátáit.

Ez alapján tudták meg, hogy a Bagoly-büki patak környékén, Magas-Tax és Rakodó között kell keresni.

tél a börzsönyi Nagy-Hideg Hegyen (illusztráció) Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2018 Suranyi Mate/Shutterstock. No use without permission./Suranyi Mate

A férfi nem tette le a telefont, arról beszélt, hogy egy patakot lát, és körben mindenhol kidőlt fák vannak. A hegyimentő arra kérte, induljon el a legközelebbi ösvény felé és a segítség is megy érte. A férfi egy ideig még vonalban volt,

aztán közölte, hogy nagyon fáradt, fázik és nincs ereje továbbmenni.

"A hegyimentő szolgálatunk azonnal elindult a helyszínre, miközben értesítették a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságot is. Hegyimentőink 02:10 perckor megtalálták a férfit Bagoly-büki patak partján erősen kihűlt állapotban és azonnal Királyrétre szállították az időközben a helyszínre érkező mentőautóhoz. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai a férfit további ellátás céljából a Váci Kórházba szállították" - írta a BHSZ.