Egy dunaújvárosi férfi megmérgezte a nagynénjét és annak férjét – videó

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy dunaújvárosi férfi meg akarta szerezni a nagynénjénrk és annak férjének a pénzét, ezért a bizalmukba férkőzött, és ellopta azt. Később megmérgezte őket.
Vágólapra másolva!

A férfi elhatározta, hogy a nagynénje és férje bizalmába férkőzik, és megpróbálja megszerezni a pénzüket. Tudta, hogy az idős házaspárnak nincs közvetlen hozzátartozója.

Egyre többet látogatta őket, majd a ruhásszekrényükből ellopott összesen 6 millió forintot.

Az asszonynak feltűnt, hogy hiányzik a pénzből, ezért a maradék 8 millió forint betette egy bankszámlára.

A számlához igényelt bankkártyát és a kódot is megszerezte a férfi, és 34 alkalommal, összesen 5.100.000 forintot vett fel róla automatákból, amit az élettársával együtt elköltöttek.

Ezen felül bankkártyás vásárlásokkal elköltöttek még 2.700.000 forintot. A férfi fia és annak élettársa is tudott a bankkártyáról, ők 425 ezer forint értékben vásároltak vele.

Az asszony hiába akart felvenni 100 ezer forintot a számláról, nem tudott, ezért panaszt tett. Emiatt a bank vizsgálatot indított, amit a férfi megtudott.

Ekkor elhatározta, hogy nyugtatókkal fogja megölni a házaspárt.

2020 februárjában, szülinapi ünneplést színlelve átment a házaspárhoz, és magával vitt egy üveg bort is. Nyugtatókat porrá tört, majd belekeverte a borba, amiből töltött a házaspárnak. Az asszony és a férje is megitta a bort. Az asszony rosszul lett, szédült és hányt, míg a férjén ekkor még nem látszódtak a tünetek. A férfi és az élettársa magukra hagyta a házaspárt.

Azért, hogy ne tudjanak segítséget hívni, a férfi elvitte a nagynénje telefonját, a vezetékeset pedig kihúzta.

Út közben a boros üveget és a bögréket összetörte és kidobta.

Három nap múlva ismét elmentek a házaspárhoz. Amikor nem nyitottak ajtót, a férfi nem akart segítséget hívni, de az élettársa nyomosára felhívta a segélyhívót.

Az asszony állapotát a kórházban sikerült stabilizálni, a férje azonban a következő hónapban meghalt, amihez köze volt a nyugtatónak is.

Az ügyészség emberölési kísérlet és más bűncselekmények miatt emelt vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje a férfit fegyházbüntetésre, a családja többi tagját pedig felfüggesztett börtönbüntetésre.