Orbán Viktor miniszterelnök és Zeljka Cvijanovic, Bosznia-Hercegovina államelnökségének soros elnöke kedden a Karmelita kolostorban tárgyalt egymással a két ország együttműködésének fejlesztéséről és nemzetközi, elsősorban biztonsági kérdésekről - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán Viktor a tárgyaláson kifejtette, hogy a veszélyek korában Magyarországnak kiemelt érdeke, hogy Bosznia-Hercegovina biztonságos és stabil ország legyen.

Orbán Viktor miniszterelnök Zeljka Cvijanoviccsal, Bosznia-Hercegovina Államelnökségének soros elnökével tárgyal a Karmelita kolostorban 2023. január 24-énForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Hazánk a továbbiakban is kész támogatást nyújtani Bosznia uniós integrációjához és gazdasági fejlődéséhez; nyitottak vagyunk az együttműködésre - mondta a kormányfő.

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Zeljka Cvijanovicot, Bosznia-Hercegovina Államelnökségének soros elnökét a Karmelita kolostorban 2023. január 24-énForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A boszniai elnök köszönetet mondott Magyarország segítségéért, és fontosnak nevezte, hogy a két ország között folytatódjon az intenzív párbeszéd, valamint erősödjenek a gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok - ismertette Havasi Bertalan.