Egy székesfehérvári férfi válófélben volt a feleségétől, amikor többször is megfenyegette, hogy megöli. Augusztusban bement a nő munkahelyére, a székesfehérvári kórházba, ahol megpróbálta megölni egy késsel.

A férfi júniusban megöléssel fenyegette meg a feleségét, majd pár nap múlva egy másik fenyegető levelet küldött neki. Azzal fenyegette, hogy meggyilkolja, ha nem mond le a közös házuk fele tulajdoni részéről.

Képünk illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

Augusztusban a férfi bement a székesfehérvári kórház rendelőjébe, ahol a nő dolgozott. Az egyik kórteremben a torkánál fogva megragadta az asszonyt, falhoz szorította, fojtogatta, és azt mondta neki, hogy meg fogja ölni. A nő megpróbált kiszabadulni, dulakodtak, majd elesett.

A férfi mellé térdelt, majd a magával vitt pillangókéssel a bordája felé szúrt.

A nőnek sikerült a tenyerével kivédenie a szúrást, de a férfi a lábszárát is megvágta. A teremben bent lévő beteg segítségért kiáltott, mire a férfi el akart menekülni, de még a folyosón elfogták.

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni emberölési kísérlet miatt emelt vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje fegyházbüntetésre.