Egyre több a bizonyíték a Biden Amerikájából pénzelt dollárbaloldal ellen

Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter, előválasztás, visszalépés, hírcentrum
Vágólapra másolva!
Újabb, több százmillió forintos támogatás került napvilágra a baloldali pártok 2022-es külföldi finanszírozásáról – derült ki abból a titkosítás alól feloldott vizsgálati anyagból, amely szerdán került ki a Nemzetbiztonsági Bizottság parlamenti honlapjára. A jelentésből többek között kiderült, hogy a Korányi Dávid által létrehozott Action for Democracy alapító okiratát egy olyan ügyvédi iroda intézte, amely nagyon jó kapcsolatokkal rendelkezik az amerikai Demokrata Pártban. Az is világos lett, hogy a baloldali szennylapot, az Ezalényeget üzemeltető Oraculum 2000 Kft. közel egymilliárd forintot kapott, így a teljes amerikai finanszírozás elérte már a 4 milliárd forintot. Végül, de nem utolsósorban: a végső adományozók kiléte továbbra is ismeretlen, ami azért is aggasztó, mert a magyar hatóságok szerint az általuk a dollárbaloldalnak juttatott pénzek egyértelműen a magyar politika befolyásolását szolgálják. Eközben a dollárbaloldal mélyen hallgat, Karácsony Gergely baloldali főpolgármester pedig kínos magyarázkodásba kezdett.
Vágólapra másolva!

Mint arról korábban beszámoltunk, az Action For Democracy (AfD) nevű szervezet nyolc alkalommal, összesen 1 848 603 106 forint támogatást utalt ki a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM, Márki-Zay Péter vezette civil mozgalom) számlájára. Az MMM 2022 márciusa és júliusa között ebből 1,4 milliárd forintot utalt a DatAdatnak, mellyel kommunikációs kampány- és rendezvényszervezés, kommunikációs tanácsadás, adatbázis-építés, illetve közösségi média alapú kampányszervezés ellátása tárgyában kötött szerződést.

Ezen kívül az AfD-től 148 millió forintot kapott a DatAdathoz tartozó Dat-Adat Professional Kft., 1 milliárd forint került az Oraculum 2020. Kft.-hez (az ezalenyeg.hu nevű ellenzéki propagandalap kiadója), a Gemius Hungary Adatfeldolgozó és Kutató Kft. pedig 3,5 millió forintot kapott. Az eddig feltárt információk szerint az AfD több mint 3 milliárd forint (az utalás napján számított árfolyamokkal 3 014 643 717 forint) összegű támogatást juttatott a magyarországi dollárbaloldalnak.

AZ ELLENZÉKI ÖSSZEFOGÁS KÜLFÖLDI KAMPÁNYTÁMOGATÁSÁNAK ÜGYÉBEN A NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL KÖLTSÉGVETÉSI CSALÁS, A KÉSZENLÉTI RENDŐRSÉG NEMZETI NYOMOZÓ IRODA PEDIG PÉNZMOSÁS ÉS SIKKASZTÁS GYANÚJA MIATT FOLYTAT NYOMOZÁST.

Újabb részletek derültek ki

A Nemzetbiztonsági Bizottság honlapjára feltöltött jelentésből az derül ki, hogy

az eddig ismert több mint 3 milliárd forint helyett már több mint 4 milliárd forintot kaphatott az Egyesült Államokból a 2022-es választási kampányára a dollárbaloldal.

A titkosítás alól feloldott anyag szerint újabb három, eddig nem ismert cég került a szolgálatok látókörébe. Az alábbi ábrán jól láthatóak a pénzösszegek és a különféle cégek.

Forrás: Origo

A szerdán nyilvánossá vált anyagokból az is kiderült, hogy látótérbe került egy Svájcban bejegyzett alapítvány is, ami

közvetlenül az ezalenyeg.hu nevezetű propagandalapot kiadó Oraculum 2000 Kft.-nek utalt közel 900 millió forintot.

Ez korábban nem volt ismert, így a dollárbaloldal teljes támogatási összege elérte a 4 milliárd forintot is.

Mindez az alábbi ábrán látható.

Forrás: Origo

A szálak az amerikai Demokrata Pártig vezetnek

Új információ az is, hogy az Action for Democracy (ez a fedőszerv végezte a pénzgyűjtést a dollárbaloldalnak) jogi képviselője a Copilevitz, Lam & Raney és az Elias La Group volt. A Copilevitz, Lam & Raney teljes körű jogi képviseletet kínál nonprofit szervezeteknek, valamint abban is segít, hogy ezek az adománygyűjtések ne a nyilvánosság előtt történjenek.

EGYÉBKÉNT A COPILEVITZ ÁLTAL KÉPVISELT 37 JÓTÉKONYSÁGI INTÉZMÉNYT AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK 50 LEGKEVÉSBÉ TRANSZPARENS SZERVEZETEI KÖZÖTT TARTJÁK SZÁMON

– olvasható a jelentésben. Az AfD által benyújtott „Certificate of Incorporation" (alapító okirat) okiratot az Elias Law Group egyik partnere, Jonathan Berkon írta alá. Hozzáteszik azt is, hogy

az Elias Law Group befolyásos, a demokraták legmagasabb szintjén is jó kapcsolatokkal rendelkező ügyvédi iroda, fő célkitűzése a Demokrata Párt érdekeinek képviselete.

A nyilvánosságra hozott jelentés megállapítja, hogy

valószínűsíthetően a külföldről érkező forrásokat Magyarországon, kampánycélokra használták fel.

Teljes kapcsolati ábra a dollárbaloldal külföldi finanszírozásáról Forrás: Origo

Továbbra is mélyen hallgat a rendszerváltás óta nem látott külföldi pártfinanszírozási botrányról a baloldali pártok túlnyomó többsége. Miután újabb nemzetbiztonsági bizottsági részjelentés vált nyilvánossá, és

a baloldal finanszírozásával összefüggésben egy svájci szervezet is lelepleződött, amely közel egymilliárd forinttal segítette a magyar ellenzéket, az LMP-t leszámítva egyetlen baloldali párt sem válaszolt az Origo kérdéseire.

A dollárbaloldal folyamatosan hazudik Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az LMP megismételte korábbi állítását, miszerint ők semmit sem kaptak ebből a hatalmas összegből.

A nagy hallgatás jól mutatja, hogy nagyon komoly takargatnivalója lehet az érintetteknek a közel 4 milliárd forintos kampánytámogatással kapcsolatban.

A végső adományozók kiléte továbbra is ismeretlen, ami azért is aggasztó, mert a magyar hatóságok szerint az általuk a dollárbaloldalnak juttatott pénzek egyértelműen a magyar politika befolyásolását szolgálják.

Karácsony nagyon ideges valamiért

A hatalmas botrány súlyát jól mutatja, hogy elképesztően szánalmas hárításba és hazudozásba kezdett Karácsony Gergely a dollárbaloldal példátlan botránya kapcsán még hétfőn. A főpolgármester még azt is megpróbálta letagadni, hogy egy évvel ezelőtt arról beszélt, hogy nem érkezett pénz a baloldal kampányára. A főpolgármester láthatóan nagyon ideges.

ÖSSZEFOGLALVA TEHÁT MEGÁLLAPÍTHATÓ, HOGY IMMÁR NEM EGY, HANEM KÉT ÁTLÁTHATATLAN KÜLFÖLDI PÉNZKÜLDŐ SZERVEZET AZONOSÍTHATÓ A DOLLÁRBALOLDAL BOTRÁNYÁBAN: EGY MAGYAR KÖTŐDÉSŰ AMERIKAI ÉS EGY SVÁJCI.

Az is kiderült, hogy az eddigi hárommilliárd helyett immár négymilliárd forintos külföldi pénzcsatornázásról van szó. Végül, de nem utolsósorban: a végső adományozók kiléte továbbra is ismeretlen, ami azért is aggasztó, mert a magyar hatóságok szerint az általuk a dollárbaloldalnak juttatott pénzek egyértelműen a magyar politika befolyásolását szolgálják.