Családtagok, rokonok, barátok, kollégák, ismerősök kísérték utolsó útjára azt a rendőrt, akit két hete egy őrjöngő férfi szúrta halálra Budapesten. Baumann Pétert a Mátészalkai Köztemetőben temették el.

Forrás: Police.hu

Egy ember életét nem lehet elmesélni néhány szóval, emléket állítani, és emlékezni viszont lehet rá – mondta a ravatalnál Terdik Tamás Budapest rendőrfőkapitánya, aki több kollégája üzenetét is felolvasta.

Nem ismertünk nála rendőrebb rendőrt. Büszkék lehetünk rá, hogy együtt szolgálhattunk vele, bízunk benne, hogy ő a védőszentünk január 13-a óta

Forrás: Police.hu

Egy másik kolléga szerint Peti egy mosolyalbum volt. Nem tudott volna, és nem is akart más hivatást magának, ő nagybetűs rendőr volt.

Forrás: Police.hu

Egy harmadik rendőr pedig ezt üzente:
Ha megtudnánk tőle kérdezni, hogy ami történt jól történt-e, a válasz az lenne, hogy bármikor újra bevállalná, ha ezzel másokat véd meg.

Forrás: Police.hu

A temetésen Pintér Sándor belügyminiszter, Bolcsik Zoltán rendészeti államtitkár, Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány és helyettesei, a megyei rendőrfőkapitányok és a társszervek vezetői részvétüket fejezték ki, és főhajtással tisztelegtek Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy előtt.

Baumann Péter posztumusz főhadnagy temetésével egyidőben a rendőrök az egész országban egy percre bekapcsolták a kék lámpát és a szirénát, hogy emlékezzenek és tisztelegjenek elhunyt rendőrünk emléke előtt.