Folytatódik a botrány az RTL Klub bukott sorozata körül

parlament plenáris ülés Gaudi-Nagy Tamás bekiabálás
Vágólapra másolva!
„Nagyon aljas dolognak tartom, hogy valakik abból csinálnak pénzt, hogy egy népből és ennek a népnek az életmódjából, hitéből lejárató sorozatot készítenek" – mondta a Mandinernek Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a felperes jogi képviselője, aki szerint az RTL-es széria primitív, magyar- és kereszténygyalázó fércmunka. Az ügy háttere, hogy a produkció megsértette Reményi János képmáshoz fűződő jogát a Content Factory Kft., A mi kis falunk című, az RTL Klubon futó filmsorozat gyártója, amikor korábban a férfi engedélye nélkül készített róla felvételt, amit – szintén az ő tudta nélkül – néhány másodperc erejéig be is emelt a műsorba.
Vágólapra másolva!

- mondta Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd az RTL Klub elleni perről. És azt se feledjük, hogy azért mégiscsak egy ikonikus pálos kolostortól nem messze található településről van szó. Az én megbízóm egyértelműen értékrendi alapon is kifogásolja a forgatást.

- tette hozzá.

Gaudi-Nagy Tamás: A sorozat ugyanis egy torz szemüvegen keresztül mutatja be a magyar vidéket, rendkívül gunyoros és bántó módon. Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Gaudi-Nagy arról is beszélt, hogy mint nemzeti jogvédő messzemenően furcsállja és nagyon neheztel azokra – az egyébként általa nagyra becsült – színészekre, akikről tudjuk, hogy értékrendileg fontos számukra a nemzeti hagyomány vagy a kereszténység, ennek ellenére szerepelnek egy olyan sorozatban, amelynek üzenete pontosan az ellenkező irányba hat. Kinek az érdekét szolgálja mindez?

A teljes interjút itt olvashatják.