Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen - tudatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A médiával foglalkozó nemzetközi hírű tudósokat, kutatókat illetve újságírókat elsősorban az ukrajnai háborúval kapcsolatos magyar álláspont érdekelte. Orbán Viktor kifejtette: nem kell túlbonyolítani a dolgokat, azonnali tűzszünetre van szükség, ami után rögtön meg kell kezdődniük a béketárgyalásoknak, ezek azonban hónapokig, évekig is eltarthatnak.  

A kormányfő beszélt a háború eszkalálódásának veszélyéről is.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök kötetlen beszélgetésen fogadja a MCC nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit a Karmelita kolostorban 2023. január 26-ánForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Kérdéseket kapott az európai politikai vezetési válságról, amivel kapcsolatban Orbán Viktor elmondta:Jelenleg az európai vezetőknek sokszor az is nehézséget okoz, hogy felismerjék és megfogalmazzák a kontinens saját érdekeit.

Budapest, 2023. január 26Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A Konferencia a publikálás jövőjéről című kétnapos tanácskozáson három kontinens tizenhárom országából érkező negyven előadó osztja meg gondolatait a médiapiac helyzetéről.