Rács mögé kerülhet az a 16 éves fiatal, aki szombaton megpróbált elmenekülni az őt igazoltató rendőrök elől, majd amikor ez nem sikerült neki, késsel szúrta meg a rendőr lábát.

Egy 16 éves lány nevelőapja riasztotta a rendőröket január 25-én este, mert a lányt hétfő óta nem találta otthon. A rendőrök egy Fejér megyei társasházhoz mentek, ahol a lány barátja lakik. Ahogy a hellyszínre érkeztek, a fiatalkorú lány és 16 éves barátja épp el akarta hagyni a lakást.

A rendőr a lépcsőház egyik lépcsőfordulójában igazoltatni akarta őket, azonban a fiatal fiú figyelmen kívül hagyta a rendőr felszólítását, és futva próbált elmenekülni az igazoltatás elől. A rendőr ekkor a fiúval szemben testi kényszert alkalmazott, melynek során a kamasz földön fekve aktívan ellenszegült, megpróbálta lerúgni magáról a rendőrt, és többször ököllel is meg akarta ütni. Amikor a rendőr megkezdte a fiú bilincselését, a kamasz hirtelen egy 9 centis pengéjű késsel megszúrta a lábszárát.

A rendőr a szúrás során könnyebb sérüléseket szenvedett.

A kép illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

Végül egy lépcsőházban lakó, szolgálaton kívüli rendőr kollégája segítségére sietett, és megfékezte az agresszív kamaszt.

A rendőrök a kamaszt hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés kísérlete miatt hallgatták ki, melynek során a fiú mindent tagadott.

Az ügyészség a szökés, rejtőzködés, illetve a bűnismétlés veszélye maitt javasolta a fiú letartóztatását, amelyről a bíróság szombaton dönt.