14 milliónyi aranygranulátumot loptak el egy budafoki telephelyről - videó

Vágólapra másolva!
Három férfi tavaly tavasszal aranygranulátumot lopott el egy XXII. kerületi telephelyről, melyet egyikük később aranytömbökké olvasztott. Mint később kiderült, az olvasztó szakember.
Vágólapra másolva!

Egy 45 éves férfi

üzleti kapcsolatban állt egy ékszerkészítő cég vezetőjével, így járatos volt a cég XXII. kerületi telephelyén, és ismerte az arany finomításának kémiai folyamatait is.

A férfi ezért elhatározta, hogy a telephelyről aranygranulátumot fog szerezni. Tervébe bevont egy 43 éves ismerősét is, akit megbízott azzal, hogy szerezzen további segítséget.

A férfi egy 26 éves volt munkatársát kereste fel.

A két férfi betörte az egyik emeleti ablakot, majd az egyikük bement a telephelyre, ahonnan egy 25 literes üveg palackban tárolt, salétromsavba áztatott, több mint 1 kilós, 14.000.000 forintos értékű értékű aranygranulátumot lopott el.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A lopott aranygranulátumot ezután átadták a felbujtónak, aki azt egy másik budapesti telephelyen két darab aranytömbbé olvasztotta.

Az ügyészség a felbujtó, az elkövető és a a bűnsegéd férfi ellen lopás miatt emelt vádat, és börtönbüntetés kiszabását javasolta velük szemben.