Nemcsak a politikával foglalkozók számára, hanem szerintem minden ember számára föltűnt már az a jelenség, hogy a baloldal a legfontosabb kérdésekben és a legfontosabb nemzetközi kérdésekben különösképpen folyamatosan olyan álláspontokat képvisel, ami rossz Magyarországnak - jelentette ki Orbán Viktor a Facebookra feltöltött legújabb videójában. A miniszterelnök szerint a háború kérdésében, ahol háborúpártiak, vagy a szankciók kérdésében, ahol szankciópártiak. Már régóta itt van ez a kérdőjel a levegőben, hogy miért csinálják ezt?

A kormányfő úgy véli, hogy a kérdésre megkaptuk a választ:

mert fizetnek nekik.

Hozzátette azt is, hogy a baloldal azért képviseli ezeket az álláspontokat, mert ezért fizetik őket. 

Ez durva mondat, próbálom barátságosan artikulálni, na de, ennél talán durvább dolog nincs is, mint hogy az ember a saját hazája helyett a politikában a pénzért a megbízó érdekét képviselje, de itt ezzel állunk szemben.

Orbán Viktor kifejtette, hogy reméli, hogy majd a vizsgálatok végén az is ki fog derülni, hogy pontosan kik adták a pénzt a baloldalnak. 

Fontos a szembenézés, ez egy nagyon komoly ügy

- szögezte le a miniszterelnök, és hozzátette a pénteki rádióinterjújában, amelyet idéz ebben a frissen feltöltött videóban, hogy érdemes megfontolni, hogy törvények és jogi úton hogyan lehetne jobban megvédeni az érdekeinket a külföldi érdekekkel szemben.