Egy fiú és a barátja az egyik miskolci busszal utazott, amikor egy háromfős banda egyik tagja elvette a fiú ezüstláncát és aztán meg is verte. Miután leszálltak a buszról, megint megverték, majd a barátját az egyik támadó megszúrta egy késsel.

2021 októberében egy háromfős banda utazott egy buszon Miskolcon, ahol összevesztek egy fiúval és a barátjával. Később, amikor a fiú elővett a zsebéből egy ezüstláncot, a bandatagok odamentek hozzájuk.Az egyikük kikapta a kezéből az ékszert, és azt mondta, hogy most már be vannak húzva.

Amikor visszakérték a láncot, a banda tagjai azt mondták, azért bokszolniuk kell, aztán az egyikük kétszer megütötte a fiút. Miután leszálltak a buszról, a gyerek megint visszakérte a nyakláncát. A banda tagjai azt mondták, hogy „Üssenek a láncért!", majd mindhárman ütni és rugdosni kezdték a fiút.

A verekedés közben az egyik támadó hátulról megszúrta egy késsel a fiú barátját.

Képünk illusztrációFotó: Csudai Sándor - Origo

Miután a késelő elmondta a társainak, hogy mit tett, összevesztek egymással. Az elvett láncot visszaadták, a kést pedig eldobták egy erdőben.

Az ügyészek felfegyverkezve és csoportosan elkövetett rablás miatt emeltek vádat a három fiú ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje őket javítóintézeti nevelésre.