Félholtra verte feleségét egy férfi egy kiskőrösi tanyán

Félholtra verte a feleségét - fotókkal - a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye
Vágólapra másolva!
Életveszélyt okozó testi sértéssel vádol a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy férfit, aki egy vita során olyan súlyosan bántalmazta a nehezen mozgó, leromlott egészségi állapotú feleségét, hogy 11 bordája eltört. A tanyagondnok talált rá az ágyban fekvő, elhanyagolt, kiszáradt és zavart állapotban lévő asszonyra.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a kiskőrösi házaspár 23 évig tartó kapcsolata az olykor kölcsönös verekedésbe fajuló veszekedések miatt hullámzó volt. Időnként elköltöztek egymástól, majd idővel felvették egymással a kapcsolatot. 2020 végétől ismét együtt éltek a feleség kiskőrösi tanyáján. A zárkózott életet élő házaspárnak nem voltak látogatói, a feleség nyugdíjából tartották fenn magukat.

ezen a tanyán élt a házaspár Forrás: Magyarország Ügyészsége

A rendszeresen részeg férfi gyakran kért pénzt a feleségétől szeszes italra, amiből általában vita lett. Az asszony egészségi állapota ebben az időszakban már jelentősen leromlott. Nehezen járt és beszélt, rossz volt a látása és a hallása is. A férj és a feleség tavaly áprilisban is összeveszett egymással.

a támadás helyszíne Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vita hevében a férfi a nő fejére, nyakára, mellkasra is lesújtott közepes erőt meghaladó ütésekkel, vagyis súlyosan bántalmazta.

Április 29-én késő délelőtt talált rá a tanyagondnok az ágyban fekvő, kiszáradt, elhanyagolt és zavart állapotban lévő asszonyra, akihez azonnal mentőt hívott.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A nőnek 11 bordája eltört és a fejétől a lábáig zúzódásos sérüléseket szenvedett. A sorozat bordatörés miatt közvetlen életveszélyes sérülésként jobb oldali légmell is kialakult nála. A leromlott egészségi állapotú, idős asszony a hosszú kórházi ápolás ellenére június 21-én meghalt. Az ügyészek a férjet életveszélyt okozó testi sértéssel vádolja, amiért börtönbüntetés kiszabását indítványozták. Sorsáról a Kecskeméti Törvényszéken fognak dönteni.