B. Angélát életfogytiglani büntetésre ítélték Lipcsében, miután újszülöttjét munkahelyének fagyasztójában találták meg. Az asszony azt állítja, nem ő ölte meg gyermekét, hanem szülés után egy tetovált idegen ragadta el tőle a csecsemőt.

Döbbenetes eset miatt kellett bíróság elé állnia egy magyar asszonynak Lipcsében: azzal gyanúsították ugyanis, hogy brutális kegyetlenséggel gyilkolta meg újszülött kisfiát, akinek a testét ezután egy gyár mélyhűtőéjben rejtette el.

A 33 éves B. Angélát most életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, az asszony azonban állítja: nem ő volt a gyilkos - írja a Bors.

Azt hitte a csecsemőre, hogy étel

Mint azt a Bild megírta, az esetre még 2021-ben derült fény egy Lipcse melletti település, Wurzen egyik gyárának munkásszállóján.

Az egyik gyári munkás ugyanis egy novemberi napon kutakodott a mélyhűtőben, amikor egy furcsa zacskóra bukkant.

A férfi először azt hitte, hogy gulyást talált, azonban valósággal sokkot kapott, amikor rájött: valójában egy csecsemő fekszik a zacskóban.

A férfi azonnal értesítette a felettesét, aki pedig a hatóságokat, a szakemberek pedig perceken belül azonosították, hogy valóban egy apró holttestről van szó.

Az is hamarosan kiderült, hogy a babát brutálisan meggyilkolták: összesen 11 szúrt sebet és számos zúzódást is találtak rajta.

A magyar anya állítja: nem ő volt a tettes

A rendőrök forró nyomon keresni kezdték a lehetséges szülőket, ekkor bukkantak rá a munkásszállón élő magyar asszonyra, a 33 éves B. Angélára és szintén ott dolgozó, 24 éves párjára.

Bár az asszony titkolta terhességét, a DNS teszt fényt derített arra, hogy valóban ők a baba szülei, így a férfit és a nőt is letartóztatták.

A nő a meghallgatásán sírva bevallotta: valóban ő az anya, de szándékosan titkolta terhességét.

Nem éreztem magam elég erősnek, hogy beszéljek erről bárkinek - zokogta az asszony a bíróság előtt, aki a lap szerint lehajtott fejjel, arcát egy mappával eltakarva lépett később a tárgyaló terembe.

Hozzátette, hogy a babát a szállón, titokban szülte meg, azonban állítja: nem ő volt a gyilkos. Ehelyett igencsak meglepő vallomással hozakodott elő:

azt mondta, hogy miután a szálló vécéjében megszülte a kisfiút, egy rejtélyes, tetovált idegen elragadta tőle, és ő soha többé nem látta a babát.

Életfogytiglani büntetést kapott

A tárgyalás idén nyáron kezdődött, ahol az ügyészség kiderítette, hogy az asszonynak nem a meggyilkolt csecsemő volt az első gyermeke:

korábban hat picit már a világra hozott, azonban közülük ötöt az apai nagymama nevel Magyarországon.

A bíróság így nem meglepő, hogy hitetlenkedve hallgatta Angéla magyarázatát, és végül életfogytiglani büntetésre ítélték a nőt. Mint az ügyészség mondta:

Úgy érezte, hogy a csecsemőt zavaró tényezőnek találta a jövőbeli terveire nézve

- magyarázta a bíró az ítélet indoklása közben.

A gyermek biológiai apját időközben szabadon engedték, mert úgy találták: valóban nem tudott róla, hogy párja gyermeket vár.

Az ítélet nem jogerős.

A címlapi kép illusztráció!