Elítélték az újpesti autókereskedő brutális gyilkosait

elfogták az újpesti autókereskedő gyilkosait
elfogták az újpesti autókereskedő gyilkosait
Vágólapra másolva!
Ítéletet hirdettek annak a három férfinak az ügyében, akik a vád szerint 2019 májusában Szentendrére csaltak és megöltek egy újpesti autókereskedőt a Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint. Az ítélet nem jogerős.
Vágólapra másolva!

A gyilkosság hátterében adósság áll. Az ítélet szerint a megölt autókereskedő tízmillió forintot adott kölcsön egy férfinek, amelyet az később többszöri kérésre sem fizetett vissza. A gyilkosságot a kölcsönt kérő férfi tervelte ki.

Ismerősei pedig vállalkoztak arra, hogy részt vesznek benne és el is kezdték megszervezni a végrehajtását.

2019. május 6-án kora délután a kölcsönkérő férfi előbb az áldozatát, majd az egyik ismerősét, az ügy elsőrendű vádlottját vette fel az autójába. A Szentendrére vezető út alatt a hátsó ülésen ülő bűntársa

megfojtotta az autókereskedőt, akinek a holttestét egy korábban már kiásott gödörbe temették

- számolt be a részletekről a Fővárosi Törvényszék, hozzátéve, a támadók egymás között szétosztották a férfinél lévő értékeket. A férfiakat elfogták, amiről felvétel is készült:

A bíróság megállapítása szerint a három gyilkos fokozottan veszélyes a társadalomra. Kitértek arra, hogy az áldozat jó ismerősi-üzleti kapcsolatban állt az ügy elsőrendű vádlottjával és a kölcsönkérő másodrendűvel is, fel sem merült benne, hogy az életére törhetnek.

- mutatott rá a bíróság, amely szóbeli indokolásában azt külön is hangsúlyozta, hogy "dermesztően és sokkolóan" hatott az eljárás résztvevőire a három férfi közönye. A szakértők megállapítása szerint gyakorlatilag jópofa csínytevésént kezelték a történteket,így tervezték meg és vitték véghez a brutális tettet, és aztán élték tovább az életüket, mintha mi sem történt volna - jegyezték meg.

elfogták az újpesti autókereskedő gyilkosait Forrás: Police.hu

Az elsőrendű vádlottat emberölésben, a másodrendűt felbujtóként elkövetett emberölésben, a harmadrendűt pedig bűnsegédként elkövetett emberölésben mondta ki bűnösnek

kedden a Fővárosi Törvényszék, emellett mindhármuk bűnösségét megállapította társtettesként, csoportosan elkövetett kifosztásban is. Az elsőrendű vádlottat életfogytig tartó szabadságvesztésre, a másodrendűt 19 év, a harmadrendűt pedig 11 év szabadságvesztésre, illetve pénzbüntetésre ítélte a törvényszék. A szabadságvesztés végrehajtási fokozata mindhárom férfi esetében fegyház. Az ítélet elleni fellebbezések miatt az eljárás másodfokon a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik.