Új, víziközmű államtitkárság alakul

V. NÉMETH Zsolt; NAGY István
Budapest, 2021. december 7. V. Németh Zsolt kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos (j) és Nagy István agrárminiszter a Hungarikum Bizottság ülése után tartott sajtótájékoztatón a minisztériumban 2021. december 7-én. Bejelentették, hogy a hungarikumok közé került a szentesi paprika, a magyar cifraszűr és a hagyományos fejfák a Kárpát-medencében. A Magyar Értéktárba is három kiemelkedő nemzeti érték került: a magyar kocsizás és fogathajtás kultúrája világhírű, és nemcsak nemzeti kulturális érték, de a világon egyedülálló eszköz-rendszerrel, és stíluselemekkel büszkélkedhet. A komáromi vár és erődrendszer történelmi jelentősége mellett olyan építészeti alkotás is, amely a közép-európai erődépítés mára egyetlen megmaradt kiváló eleme. Bekerült a Magyar Értéktárba a komáromi szekeresgazdák hagyománya is, amely a mai napig élő tradíció. MTI/Soós Lajos
Vágólapra másolva!
Önálló államtitkárság felel ezentúl a víziközmű ágazat megerősítéséért az energiaügyi tárcánál - tudta meg az Origo. Az Energiaügyi Minisztériumban megalakuló új szervezeti egységet V. Németh Zsolt vezeti majd.
Vágólapra másolva!

A közműszolgáltatások színvonalának emelése, a szektor köztulajdonú vállalatai működőképességének megőrzése, a nemzeti vízkincs védelme, hatékony hasznosítása érdekében önálló államtitkárság jön létre a víziközmű-szolgáltatások szabályozására, felügyeletére, ahol V. Németh Zsolt lesz az államtitkár.

V. Németh Zsolt lesz az államtitkár Forrás: MTI/Soós Lajos

V. Németh Zsolt 25 éve országgyűlési képviselő, 2010-től a Vidékfejlesztési, majd 2014 és 2018 között a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára volt.

Tavaly óta a magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztosként dolgozik.

A víziközmű szolgáltatások megbízhatósága és fenntarthatósága hosszabb távon is alapvetően befolyásolja a magyar emberek életminőségét. Ehhez persze elengedhetetlen az együttműködés a víziközmű szolgaltatasban jelentős szerepet betöltő települési önkormányzatokkal. Ezzel is összefügg, hogy létrehozták az új államtitkárságot.