Írországban fogták el egy emberkereskedő banda negyedik tagját

Elfogási helyszín
A helyszín, ahol elfogták a férfit
Vágólapra másolva!
Egy négytagú banda magyar nőket kényszerített prostitúcióra Berlinben, a tagok közül egyet Budapesten, kettőt Berlinben fogtak el tavaly ősszel. A még menekülésben lévő negyedik tagot január utolsó napján fogták el Írországban.
Vágólapra másolva!

Egy bűnbanda a gyanú szerint 2017 óta szervezett ki prostituáltakat Németországba. Ezután a nehéz sorban lévő lányokat a védett utcákon dolgoztatták addig, amíg a számukra meghatározott összeget meg nem keresték.

A banda tagjai a bevételüket részben vagy egészben elvették a nőktől, folyamatosan lelki terrorban tartották őket és olykor meg is verték őket.

A most elfogott férfinak, P. Csabának az volt a feladata, hogy a lányokat az utcán ellenőrizze, felügyelje és beszámoltassa.

A banda három tagját egy nagyszabású akcióban kapták el tavaly szeptemberben, B. Józsefet Budapesten, míg a német társhatóságok a KR NNI-vel együtt L. Zsoltot és C. Ildikót Berlinben.

A helyszín, ahol elfogták a férfit Forrás: police.hu

A nyomozás során kiderült, hogy P. Csaba elhagyta Németországot és Írországba menekült, ezért ellene a belföldi mellett európai és nemzetközi elfogatóparancsot is kiadtak.

A nemzetközi bűnügyi együttműködés eredményeként az ír rendőrök január 31-én megtalálták a 30 éves férfit. P. Csabát sokkolta, hogy a nyomára bukkantak.

A most elfogott férfi kiadatásáról a későbbiekben döntenek az ír hatóságok. Három társát már letartóztatták Budapesten.