Hónapok óta tart a rendszerváltás óta kirobbant legnagyobb kampánypénzbotrány, amely a dollárbaloldalhoz kötődik. A Kutyapárt elnöke, Kovács Gergő a Klasszis Klub című műsorban vallott a guruló dollárokról: szerinte mindenki tudja, hogy nagy külföldi támogatóktól jött a pénz, amit a baloldal kampányra költött. A dollárbaloldalhoz gurult külföldi pénzekről azt is elmondta, hogy az is egyértelmű, hogy ezt nem több ezer amerikai polgár dobta össze, hanem pár nagy támogató. A Kutyapárt elnöke - ezúttal teljesen komoly stílusban - mondhatni, beszólt a dollárbaloldalnak. 

Kovács a műsorban tulajdonképpen számonkéri Márki-Zay Péteren a dollárbaloldal kétszínűségét, hogy miközben tisztességes elszámolásról beszélnek,

kiderült, hogy 4 milliárd forintnyi dollárt kaptak külföldről, amit átláthatatlanul költöttek el.

A Kutyapárt elnöke elmondta azt is, hogy a dollárokból 400 ezer db kormányellenes WC-papír került hozzájuk, amit a a Páva-féle Oraculum Kft. osztott szét, mert a baloldal azt szórta szét a kampány alatt, utána pedig nem érdekelte őket.

Az említett WC-papír-gurigaForrás: Facebook

Kovács Gergő a Klasszis Klub február 2-i adásában elmondta, hogy

ami most az elmúlt hónapokban történt az ellenzék környékén, vagy hát különösen MZP (Márki-Zay Péter - a szerk.) környékén, ugye ezekkel a külföldről érkezett pénzekkel, az pedig szerintem megint egy végtelenül szomorú dolog (.....) de az, hogy az a miniszterelnök-jelölt, aki magára tűzi a tisztesség kék szalagját, egy elszólással bevallja, hogy 4 milliárd forintnyi külföldi pénz ment a kampányára. Nem tudok máshogy fogalmazni, ugye azt hazudja, hogy ez nem a kampányra ment, és azt hazudja, hogy ezt sok ember ezer összedobta Amerikában.

A Kutyapárt elnöke kinyilvánította, hogy

nyilván ezt szerintem mindenki tudja, hogy ez nem igaz, szerintem akkor legalább megtehetné, hogy igazat mond: igen, volt pár nagyobb külföldi támogatójuk, igen amúgy törvényesen, mert nem egy párt kapta ezt a pénzt, és hát ugye most kampányra ment, de igazából jogilag megáll, meg rendben van.

Az MSZP volt kommunikációs igazgatója korábban azt mondta, hogy nagyrészt Soros Györgytől jöhetett a pénz a dollárbaloldalhoz.Fotó: Polyák Attila - Origo

A politikus annak a véleményének is hangot adott, hogy

maga a történet, ami szerintem borzalmasan hangzik. Ugyanígy, ahogy MZP ugye ezzel házal a tv-kben, hogy az ő kampánya mennyire átlátható volt, és feltettek egy táblázatot erről, a világ legátláthatóbb beszámolójából, és amiből nem látni semmit, tehát nem látni, hogy az adott tétel mire lett elköltve, nem látni, melyik cégnél lett elköltve, a többi párttól amúgy meg még ennyit sem látni, ez nem nagyon bonyolult dolog.....

Kovács szerint

amikor azt mondja Márki-Zay, hogy a kultúraváltásért ugye tízezrek neki Amerikából pénzt adtak, akkor valahogy nem teszi hozzá, hogy a pénz egy jó része nem hozzá érkezett, hanem az Oraculum 2020 Kft-hez.

Ki az az őrült, aki Amerikában, aki egy Oraculum 2020 nevű MSZP-s csávó fiának a cégének ezrek pénzt akarnak adni, tehát tényleg egy ilyen őrület!

- jelentette ki Kovács a műsorban. A Kutyapárt elnöke azt is kifejtette, hogy

egyébként annyi jó volt ebből a pénzből, hogy pont az Oraculum ezeket részben ilyen kormányellenes WC-papírokra költötte, csak aztán ezeket nem osztották ki, és megmaradt a raktárban, és ugye az ellenzéket nyilván nem érdekli a dolog, ha nincs kampány, így nyilván ezeket nem osztották ki.

Így egy magánszemélyen keresztül eljutott hozzánk, és akkor ki tudtuk osztani, rengeteg, egyébként 400 ezer WC-papír volt, ami azért nem tíz fillér, tehát ennek a tételnek több százaléka ment olyan WC-papírra, amit ki se osztottak

- hangsúlyozta Kovács Gergő.