Szijjártó Péter: Magyarország felajánlotta segítségét a törökországi földrengés utáni mentésben - videó

2023. Február. 6., Földrengés, Törökország,
ADANA, TURKIYE - FEBRUARY 6: A view of the destroyed building after earthquakes jolts Turkiye's provinces, on February 6, 2023 in Adana, Turkiye. Search and rescue works continue in the area. 7.4 magnitude earthquake jolts Turkiye's Kahramanmaras province and 6.5 magnitude strikes southeastern Gaziantep. Eren Bozkurt / Anadolu Agency (Photo by Eren Bozkurt / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo is beszámolt róla, óriási földrengés rázta meg Törökországot, több száz ember halt meg. Az esettel kapcsolatban megszólalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, aki azt közölte, hogy 50 fős magyar mentő-kutató egység indul el Törökországba.
Vágólapra másolva!

Magyarország felajánlotta segítségét a törökországi földrengést követő mentésben, így amennyiben a helyi hatóságok ezt igénylik, akkor ötven fős egység indul azonnal útnak, hogy segítse a túlélők utáni kutatást - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető aggodalmát fejezte ki a Törökországból érkező hírekkel kapcsolatban, amelyek szerint több százan vesztették életüket, s ezrek sérültek meg a tíz tartományt is megrázó földrengésben.

- szögezte le.

- tette hozzá.

Szijjártó Péter arról számolt be, hogy ez az egység már indulásra kész, és amennyiben a törökök jelzik a fogadókészségüket, valamint azt, hogy hol számítanak segítségre, akkor a csapat azonnal útnak indul.

- mutatott rá.

Magyarország tehát készen áll segíteni, és amennyiben a törökök jelzik az erre vonatkozó készségüket és igényüket, a magyar mentőcsapat azonnal megindul, hogy segítséget nyújtson török barátainknak - összegzett a miniszter.