Vágó István bukása: mutatjuk Gyurcsány legjobb tanítványának legocsmányabb botrányait

Vágó István
Vágólapra másolva!
Már nem tagja a Gyurcsány-párt elnökségének Vágó István, bukott tévés. A magát sokszor kvízprofesszornak hívó baloldali radikális politikus az elmúlt években többször is hitet tett a Gyurcsány-házaspár mellett, miközben neki nem tetsző műsorvezetőnőre borította volna rá az asztalt, de Nagy Ferót is gyalázta. A közéleti ámokfutást folytató Vágótól az ocsmány antiszemitizmus sem állt távol, de a magyar válogatott mellett kiálló szurkolókat is folyamatosan gyalázta. Gyurcsány Ferenc legjobb tanítványa természetesen az oltásellenes kampányba is beszállt.
Vágólapra másolva!

Befejezte a "munkát" a Gyurcsány-párt elnökségében a bukott tévés, Vágó István. A 73 éves, szélsőséges baloldali politikus természetesen a pártból nem lép ki, és a XII. kerületben is folytatja a munkát, és rendszeres szereplője marad a Gyurcsány-párt propagandaműsorainak is. Vágó az elmúlt években elképesztő mennyiségű ostoba kijelentést tett és botrányt okozott. A teljesség igénye nélkül most ezeket gyűjtöttük össze.

Vágó István elhagyta a Gyurcsány-párt elnökségét Forrás: Demokratikus Koalíció/Facebook

Vágó már a 2014-es önkormányzati választáson a Gyurcsány-párt jelöltjeként indult önkormányzati képviselőjelöltként a XII. kerületben. A voksoláson súlyos vereséget szenvedett. 2015 januárjában belépett a Gyurcsány-pártba és a párt média munkacsoportjának vezetője lett. A párt országos elnökségi tagjaként a Gyurcsány-párt XII. kerületi önkormányzati képviselője lett 2016 szeptemberében, a pártból távozott Kerék-Bárczy Szabolcs helyét vette át. 2019-ben megtartotta a mandátumát.

Vágó: Ki nem sz..rja le?

Vágó Karácsony Gergely főpolgármesterré választását követően a BKV járműjavító felügyelő-bizottsági tagja lett. Ebben a pozíciójában rögtön botrányt okozott, mivel az Örs vezér téri BKV Járműjavítóból azt üzente, hogy személyesen vette szemügyre "a rozsdás metrókocsikat". A probléma ezzel csak annyi volt, hogy az Örs vezér téri BKV Járműjavítóban nem lehettek "rozsdás metrókocsik", hiszen ott csak Alstom-kocsikat tárolnak. Vágó a következőképpen próbálta meg áthidalni, hogy nem mondott igazat:

Antiszemita fröcsögés Vágótól

Vágó sok esetben nagy vihart kavart szánalmas közösségi médiás bejegyzéseivel. Ezek közül is kiemelkedett, amikor még 2019 februárjában azt írta, hogy "A Jobbik elindult egy polgáribb irányba". Mindezt akkor tette, amikor egy rakat náci felvétel került elő róluk, és több zsidó szervezet kelt ki ellenük.

Vágó Istvántól az alpári antiszemitizmus sem állt távol Forrás: MTI/Kallos Bea

Még 2018 februárjában írtuk meg, hogy minden bizonnyal elszakadt a cérna Vágó Istvánnál akkor, amikor tudomására jutott, hogy Köves Slomó, az EMIH hitközségi vezetője a KDNP-s Hollik Istvánt támogatja az áprilisi választáson (Hollik István 2018-ban a budapesti 1-es számú körzetben indult). Gyurcsány egyik legfőbb embere azt írta Facebook-hozzászólásában, hogy nehezen viseli a „kaftános-pajeszos-kalapos zsidók látványát", nem hatják meg a szertartásaik, és nem érez velük közösséget. A bejegyzésen teljesen jogosan megdöbbenő ATV-nek a bukott kvízprofesszor megerősítette, hogy ő írta ezeket a sorokat, és összefüggéstelen magyarázkodásba kezdett, amiből nagyjából annyit lehetett kihámozni, hogy természetesen a legkevésbé sem tekinthető antiszemitának a bejegyzése. A nevetséges indoklás: mert ateista.

A szexuális zaklatási botrány

Akkoriban egyébként sem volt túl jó formában a gyurcsányista politikus, hiszen Havas Henrik zaklatási ügye kapcsán is sikerült kellemetlen helyzetbe lavíroznia magát. Amikor a témához tartozó kérdéseinkkel megkerestük őt, nem volt hajlandó érdemben kommentálni a történteket, csak egy dadogásra tellett tőle. Amikor ezt megírtuk, erőteljesen megsértődött, olyannyira, hogy kollegánk nevét és telefonszámát is közzétette közösségi oldalán, amolyan kurucinfos módon. Ebben a Facebook-bejegyzésben azonban véletlenül elszólta magát: maga is tudja, hogy Havas szexuális zaklató. Vágó István ugyanis 7 évvel ezelőtt a róla szóló könyvben maga tartotta fontosnak elmondani, hogyan viselkedett Havas a feleségével - jelenlétében. Ennek ellenére nem volt hajlandó nyilvánosan elítélni Heti Hetes-beli politikai harcostársát.

Hadilábon a történelemmel

Vágó azzal is felhívta magára a figyelmet, hogy 2018 augusztusában a 150 éves török megszállás bűneit relativizálta. A Gyurcsány-párti politikus ugyanis hirtelen felindulásból „elemezte” Orbán Viktor tusnádfürdői beszédét, majd bejegyzésében a 150 éves török megszállást vonta párhuzamba napjainkkal, és annak a korszaknak a bűneit ormótlan módon relativizálta, azt a korszakot, ahol több százezer magyar embert hurcoltak el vagy gyilkoltak meg. „150 évig volt hazánkban iszlám világ, mégis megmaradt a kultúránk, nyelvünk, többségi vallásunk” – zengte Vágó.

Ha már történelmi évfordulók, akkor érdemes azt is feleleveníteni, hogy Vágó 2020 májusában a náci birodalomhoz hasonlította a Trianon előtti Magyarországot. "Azt már tudjuk, hogyan reagáltak a románok arra, hogy Orbán egy Nagy-Magyarországot ábrázoló térképpel üzent a fiataloknak. Azt nem tudjuk, hogyan reagálnának a lengyelek, ha Merkel a Harmadik Birodalom térképével tenné ugyanezt. Valószínűleg soha nem is fogjuk megtudni" - írta Facebook-oldalára Vágó, ezzel védve a román Trianon-törvényt, és megpróbálva támadni a magyar miniszterelnököt.

Forrás: Origo

Vagyis Vágó István számára a Trianon előtti Magyarország, amely hosszú évszázadok alatt jött létre, olyan, mint a hitleri Németország, amely lerohanta Lengyelországot, haláltáborokat hozott létre lengyel területen is, és felelős a holokausztért.

Szánalmas ömlengések

Vágó azonban igazából akkor volt mindig az elemében, ha a főnökét kellett dicsérnie. Ennek egyik csúcspontja 2021 augusztusában volt, amikor a magát korábban kvízmesternek hívató politikus közösségi oldalán szolgalelkűen egy papírfecnivel bizonygatta, hogy mivel szerinte Gyurcsány fejből mondta beszédét, ezért egyeduralkodó a baloldalon.

Forrás: Bordács Bálint

Vágó ömlengése persze meglehetősen nevetséges, Gyurcsány ugyanis zavarosan, összevissza beszélt, egyetlen végiggondolt eleme volt a beszédének: a fenyegetőzés. A bukott tévés egyébként rendszeresen áradozik főnökéről, az Azonnalinak adott 2020-as februári interjújában úgy fogalmazott, szerinte elképzelhetetlen, hogy ne Gyurcsány vezesse a DK-t, és "nincsen DK Gyurcsány nélkül".

Természetesen feleségét, Gyurcsánynét is nyilvánosan szembedicsérte, amikor egy, a Rákosi-korszakot idéző, rajongói levelet írt neki.

Gyalázta a magyar válogatott szurkolóit is

Vágónak a magyar válogatott szurkolói sem tetszenek, és mindig elképesztő módon gyalázta őket. Így tett a 2021-es részben Budapesten tartott labdarúgó Európa-bajnokság során is. A TV2-től kirúgott gyurcsányista több bejegyzésben is gúnyolódni próbált a magyar tömegen. A magát kvízmesternek hívató, bukott tévésnek az nem tetszett, hogy a mérkőzések előtt több mint tízezren vonultak a Puskás Arénához. Írásai alatt valósággal tobzódtak a gyűlölködő hozzászólások, amelyekben vállalhatatlan módon támadták a felvonuló magyarokat.

Oltáselleneség a köbön

Vágó a teljes koronavírus-járvány során folyamatosan gyártotta az álhíreket a közösségi oldalán. Minden kormányzati lépés és a keleti vakcinák ellen folyamatosan hergelt. A baloldali oltásellenes kampány egyik vezéralakja mindenképpen Vágó István volt.

A magát kvízmesternek nevező bukott tévés gyakorlatilag óránként tett ki valamilyen álhírt a közösségi oldalára. Ki lehet jelenteni, hogy a Gyurcsány-párti képviselő egy álhírgyárat működtett.

Elképesztő álhírgyárat működtett Vágó a Covid-járvány alatt is Forrás: Origo

Egyszer azt próbálta elhitetni - persze sunyi célozgatással -, hogy nő az új fertőzöttek száma. "Országos tisztifőorvos: Az oltásoknak is köszönhetően csökken a fertőzöttek száma. Ezt mondta tegnap, amikor az új fertőzöttek száma 2527 volt. Ma 3607. Akkor ez most szerinte minek "köszönhető"?" - írta Vágó.

Csakhogy közismert, hogy a fertőzöttek számát nem az előző nappal kellett összehasonlítani, hanem az előző hét azonos napjával. Egyszerűen azért, mert különböző napokon nem ugyanannyian mennek teszteltetni magukat. Éppen ezért a szakemberek nem is a napi adatokat, hanem a hétnapos átlagot és annak alakulását nézik most is.

Vágó 2021 áprilisában azt is beismerte, hogy direkt támadták a keleti vakcinákat.

A járvány ideje alatt a gyurcsányista politikus azzal is viccelődött, hogy mivel a koronavírus elsősorban az idősekre veszélyes, a kormány biztosan jól jár azzal, hogy kevesebb nyugdíjas lesz.

Egy női műsorvezetőnek ment volna neki Vágó

Vágó közéleti ámokfutása során az is kiderült, hogy a baloldali propagandistákon kívül minden más média munkatársát rettentően utálja, és akár erőszakosan fellépne velük szemben. 2020 októberében úgy fogalmazott Kis Kornéliáról, a HírTV akkori műsorvezetőnőjéről:

Vágó szerint tehát teljesen elfogadható, ha egy férfi, ha nem tetszik a kérdés, akkor nyugodtan fizikai erőszakkal léphet fel egy női műsorvezetővel szemben. Kíváncsian várjuk egészen a mai napig, hogy a gyurcsányista politikus otromba kijelentésével szemben mikor lépnek fel a női jogvédő szervezetek.

A gyurcsányista politikus az utóbbi években sem fogta vissza magát. Tavaly februárban például megfenyegette Nagy Ferót.

Azzal, hogy Vágó a Gyurcsány-párt elnökségéből távozott, nem jelenti azt, hogy a közösségi médiában hallgatni fog. Vasárnap óta is már több álhírt és csúsztatást megosztott az oldalán, ami azt mutatja, hogy mostantól még több ideje lesz "elszabadult hajóágyúként" viselkedni.