Deutsch Tamás: Kezdeményezzük Delbos-Corfield leváltását

Gwendoline Delbos-Corfield, képviselő, EP, politikus, Európai Parlament
EP Plenary session - The Pegasus spyware scandal
Vágólapra másolva!
Gwendoline Delbos-Corfield, francia zöld-párti EP-képviselő haladéktalan leváltását kezdeményezik a Fidesz európai parlamenti képviselői – jelentette be Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője. A politikus korábban azt állította, hogy a magyar titkosszolgálatok információkat szivárogtatnak az oroszoknak. Ezt az állítását később visszavonta - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Az EP-képviselő példátlanul botrányos kijelentést tett egy brüsszeli jogállamiságról tartott konferencián, így alkalmatlanná és méltatlanná vált feladata ellátására.

Elmozdításáért holnap reggel levélben fordulnak az Európai Parlament elnökéhez.

Deutsch Tamás szerint Delbos-Corfield átlépett egy vörös vonalat, amikor előre kitervelt módon azt állította, hogy Magyarország titkosszolgálati információkat szivárogtat egy unión kívüli országnak, jelesül Oroszországnak. Hozzátette, egy olyan közpénzből szervezett konferencián beszélt a francia képviselőnő badarságokat, amely arról szólt, hogyan lehet hazugságok, rágalmak, gyalázkodások, csúsztatások keretében ártani Magyarországnak. Ráadásul ezt az egész konferenciát a fővárosi önkormányzat szervezte, sok pénzt és energiát áldozva erre, pedig folyamatosan arról panaszkodnak, hogy mindjárt csődbe jutnak – jelentette ki.

Szerinte ez akkora túlzás volt, hogy még a francia képviselőnek is el kellett ismernie: „túltolta a biciklit", emiatt pedig vállalnia kell a politikai felelősséget. – Aki az ő maradását támogatja, az a kollektív intézményes felelőtlenség állapota mellett van – mondta.

Deutsch Tamás hangsúlyozta: Karácsony Gergely főpolgármester és Jávor Benedek, a főváros brüsszeli képviseletének vezetője is a teremben ültek, és némán hallgattak, amikor a francia zöldpárti képviselő kijelentése elhangzott.

A fideszes képviselő szerint ha Delbos-Corfield nem vallja be, hogy hazudott, Karácsonyék ugyanúgy visszhangoznák ezt a példátlanul botrányos kijelentést.