Mindenki szeme láttára szúrják magukat a drogosok a józsefvárosi lépcsőházban

gyerek drog 13 évesen szokott rá a drogokra, most már rá sem lehet ismerni - egy éve tiszta
Vágólapra másolva!
Megdöbbentő videó látott napvilágot arról, hogy egy férfi egy józsefvárosi társasház lépcsőházában segít intravénásan beadni társának a kábítószert előbb az egyik, majd a másik karjába. A videót a kulcslyukon keresztül készítették, és a Ferenc József blog hozta nyilvánosságra.
Vágólapra másolva!

Pikó András polgármesterségének kezdetén, 2020-ban ment neki a közrend és közbiztonság javítására vonatkozó rendeletcsomagnak, és törölte azt az előző városvezetés által 2018-ban hozott rendeletet, miszerint tilos a hajléktalanoknak a társasházak közös helyiségeit életvitelszerűen használni - írja a Metropol.

Az elmúlt években tehát visszaszivároghattak a gyanús alakok a lépcsőházakba,

szemét- és kerékpártárolókba, ahol szabadon garázdálkodhatnak.

A Metropol már 2021-ben beszámolt arról, hogy visszatértek a drogosok Józsefvárosba, miután egy VIII. kerületi csoportba felkerült egy kép arról, hogy a Losonci téren, egy valaha volt virágtartóban

szétszórva feltehetően használt drogos tűk vannak.

A józsefvárosi tűkavalkádnak Kocsis Máté még 2013-ban vetett véget, amikor felmondta a kerület 2010-ben megkötött tűcsereprogramját, de úgy néz ki, hogy a Pikó vezette városvezetés alatt visszatértek a kerületben a régi rossz szokások.

A kerületet nemcsak az állandósuló hajléktalanprobléma jellemzi – Pikó András nemrég maga ismerte el, hogy tarthatatlan a helyzet, miközben éppen ő szorgalmazta a hajléktalanok visszatérését a kerületbe –, hanem egyre inkább a kosz és a bűz is.

Címlapi képünk illusztráció!