Lapátokkal ütötték agyon, majd ellopták az őrizetlenül hagyott disznókat egy borsodi településen

malacok, nature, illusztráció, disznó
Vágólapra másolva!
Állatkínzás és lopás miatt is felelnie kell annak a három férfinak, akik borsodi lakóhelyükön az önkormányzat tulajdonában lévő két disznót lapátokkal összeverték, majd a helyszínen feldarabolták és biciklin elszállították.
Vágólapra másolva!

A három férfi tavaly február végén este lakóhelyükön, egy borsodi kistelepülésen találkoztak, majd biciklivel elmentek a település külterületére. Az erdei úton haladva

egy régi laktanya épülethez érkeztek, amelynek melléképületében az aszalói önkormányzat egy 80 és egy 100 kilós súlyú disznót tartott.

Amikor a férfiak felfigyeltek az állatokra, elhatározták, hogy kihasznáva azt, hogy a telephely őrizetlen, ellopják őket.

Az egyik férfi a környéken figyelt, míg két társa bement az ólba. Lapátokat vettek magukhoz, melyekkel a disznók fejét és testét addig ütötték, míg el nem pusztultak.

A három férfi ezután közös erővel kihúzta a tetemeket és egy erdős területen elrejtették. Körülbelül fél óra múlva visszatért az a két férfi, akik a disznókat agyonütötték, majd

az állatokat feldarabolták, majd biciklivel szállították lakóhelyükre. A hús egy részét elfogyasztották, a maradékot szétosztották ismerőseik között.

A lopással körülbelül 80.000 forintos kárt okoztak.

A kép illusztráció Forrás: AFP

Az ügyészség a disznókat megölő két férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és pártfogó felügyelet elrendelését, míg harmadik társuk esetében szintén pártfogói felügyelettel próbára bocsátást javasolt.