Ajánló a HírTV Radar című műsorából

Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A riportműsor izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amely a nagyközönséget érinti.
Vágólapra másolva!

AMIKOR MEGMOZDUL A FÖLD - A hétfői törökországi földrengést a magyarországi mérőállomások is rögzítették, bár mi ezt fizikailag egyáltalán nem érzékeltük. A budapesti szeizmológiai állomáson most mi is megnéztük, milyen műszerrel, hogyan történik a földrengések mérése. És arra kerestük a válaszokat, vajon a magyar házak mennyit bírnának egy hasonló helyzetben.

VÖRÖS KÓD - A -10 Celsius fok alatti hőmérséklet miatt kiadták az úgynevezett vörös kódot. Az intézkedés célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét a rendkívüli hideg időjárás okozta veszélyekre, e mellett valamennyi szociális intézmény számára kötelező a hajléktalan személyek fogadása, függetlenül attól, hogy kiknek nyújtanak szolgáltatást.

RENDŐRSÉGI ÁLLÁSBÖRZE - A 10 és 14 óra között megrendezésre kerülő állásbörzén az egyéni tájékoztatás adás mellett, az egyes munkaköröket betöltő szakemberekkel, tanulókkal hallhattak pódiumbeszélgetéseket az érdeklődők. Betekintettünk a toborzás kulisszái mögé.

DON JUAN A NEMZETIBEN - A híres csábítóról szóló előadást a szlovén rendező, Aleksandar Popovski állította színpadra. Az alkotókkal beszélgettünk a darab főpróbáján.

DIGITÁLIS JAVAK ÖRÖKLÉSE - Egyre égetőbb a kérdés, hogy mi lesz halálunk után digitális javainkkal. Kriptodevizák, közösségi profilok, felhőbe mentett publikációk is találhatóak ma már a végrendeletekben. Kié lesz az alkalmazásáruházakban a nyitott egyenlegünk és a rengeteg keletkezett adatunk? A Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnökhelyettesével jártunk utána.

TESTKÖZELBEN A NAGYMACSKÁK - A gyerekek és a felnőttek számára is jó szórakozás egzotikus állatokkal találkozni, vagy csak egyszerűen megfigyelni őket. De természetesen nem mindegy hogyan és milyen körülmények között. Szűk ketrecekben? Távolról? A budapesti állatkertben, a nagymacskákat most már testközelből is szemügyre vehetjük.

SZINTETIKUS JÉGPÁLYA - A szintetikus jégkorcsolya pályák a 2000-es évek elején jelentek meg Magyarországon. Azt az élményt, mint amikor egy befagyott tavon korcsolyázunk talán nem adják vissza ezek a plasztik pályák - bár az utóbbi években nem nagyon volt lehetőségünk a Velencei-tó jegén korcsolyázni, cserébe viszont az év minden napján esőben, hóban, napsütésben is használhatóak.

ALAGÚTÁTTÖRÉS - Sajtótájékoztatót tartottak a mai napon az M85-ös autóút Fertőrákos - országhatár szakaszon található alagút építésénél. Az útszakasz építésének részeként a Bécsi dombi, 780 m hosszúságú alagútpár északi alagútjának áttörése is nagy erőkkel megtörtént