Nagy Márton: Az év végére egyszámjegyűre csökken az infláció

Vágólapra másolva!
Az infláció elleni kormányzati küzdelem már jó ideje megkezdődött, eredményei most fognak megmutatkozni – mondta el a kormányzat közösségi oldalán közzétett videójában Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter. Azon dolgozik a kormány, hogy egyszámjegyű legyen év végére az infláció és a következő hónaptól csökken a várakozások szerint az infláció - mondta.
Vágólapra másolva!

Leszögezte: Mindezeknek köszönhetően év végére egyszámjegyűre fog csökkenni az infláció, amelyet az elhibázott brüsszeli szankciók és a háború löktek az egekbe.

A tárcavezető szerint a kormány és a jegybank közösen harcol az infláció letörése érdekében. A KSH adatait felidézve elmondta, hogy az infláció az év első hónapjában 25 százalék fölé emelkedett, de a várakozások szerint nem emelkedik tovább.

Mint fogalmazott, a januári inflációt még „fűtötte" az üzemanyagárstop kivezetése, azonban biztatónak nevezte azt, hogy az élelmiszerek inflációjánál már csökkenő adatok tapasztalhatók.

A kormány gazdaságpolitikai lépései be fognak érni, a következő hónapokban megkezdődik az infláció mértékének csökkenése – közölte Nagy Márton.