Azonnali segítséget nyújt Törökországnak a Magyar Honvédség

Törökország, földrengés, hunor, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Vágólapra másolva!
Katonai sátrakat ajánlott fel a Magyar Honvédség a törökországi természeti katasztrófa következményeinek enyhítésére február 11-én, szombaton. Az 50 darab csapatsátort Dunaharasztiban adták át a török fél logisztikai munkatársai részére - írják az MTI-hez eljuttatott közleményben.
Vágólapra másolva!

A közleményben kifejtik, hogy a nagy stabilitású honvédségi katonai sátrak jellemzője az egyszerű és gyors telepíthetőség, áttelepíthetőség különböző talaj- és szélsőséges éghajlati viszonyok mellett is. Sokrétű felhasználása mindössze a belső berendezésen és kialakításon múlik, így szálláshelyen túl adminisztratív, egészségügyi, vagy akár raktározási feladatok végzésére is alkalmassá tehető. A sátrak összefűzhetőségének köszönhetően hasznos területe tetszőleges méretben sokszorozható - teszik hozzá.

Fűtőberendezés telepítésével beltere fűthető, matracok elhelyezésével sátranként akár 8 fő ideiglenes elszállásolására is alkalmas.

A Magyar Honvédség azonnali segítségnyújtásaként felajánlott ötven darab 63M katonai sátrat a török fél dunaharaszti logisztikai központjában vették át, ahonnan a segélyszállítmány közúton indul el hamarosan Törökországba.