Saját botjával akartak agyonverni egy műlábbal élő nyugdíjast Tatabányán

rendőrszalag, rendőrség, tetthely, támadás, késelés
rendőrszalag a tetthelyen (illusztráció)
Vágólapra másolva!
Egy férfi rátámadt egy hajléktalan, rokkant nyugdíjasra, amiért idős koránál és fogyatékosságánál fogva a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés kísérletével vádolják a Tatabányai Járási Ügyészségen.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint tavaly tavasszal, május 14-én hajnalban egy férfi részegen egy tatabányai buszmegállóban belekötött egy padon ülő, hajléktalan, műlábbal élő, bottal járó, 77 éves nyugdíjasba cigaretta kérés ürügyén.

Ennek során „Megöllek, te kutya!" felkiáltással elvette a padhoz támasztott járóbotját, amivel négyszer - ötször megütötte a fejét.

A nyugdíjas leesett a padról. A támadó eldobta a botot és elszaladt.

rendőrszalag a tetthelyen (illusztráció) Forrás: Police.hu

Az áldozatnak "fejtáji vérző sérülései, kézháti horzsolása, ujj duzzanata" keletkezett, amelyek 8 napon belül gyógyultak, de a szakemberek szerint ennél sokkal komolyabb sérülései is lehettek volna. Az ügyész azt kérték, hogy a férfit zárják börtönbe idős koránál és fogyatékosságánál fogva a bűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés kísérlete miatt.