Durván becsapta magyar főnökét egy olasz férfi

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt az ellen az olasz férfi ellen, aki a munkáltatójától kért kölcsönt, amit nem fizetett vissza, majd az autója eladásának érdekében okiratot hamisított.
Vágólapra másolva!

A 43 éves olasz munkás 2019 szeptemberében Bátonytenyerén a munkáltatójával kölcsönszerződést kötött és kötelezettséget vállalt arra, hogy a 3,3 millió forintot vissza fogja fizetni. Fedezetként felajánlotta az autóját, aminek a törzskönyvét átadta az ügyvezetőnek, és egy kitöltött adásvételi szerződést is átadott neki.

Valójában a férfi nem akarta visszafizetni a kölcsönt, és erre esély sem volt, mivel a pénzt egy másik személyi kölcsöne visszafizetésére költötte.

Aztán azért, hogy el tudja adni az autóját, 2019 novemberében megjelent a Gödöllői Járási Hivatalban, ahol azt mondta, hogy elveszítette a törzskönyvet. Még ebben a hónapban eladta a kocsit egy cégnek, az adásvételi szerződésben is az állt, hogy az autó törzskönyve elveszett. 2020 januárjában a férfi munkáltatója módosította a kölcsönszerződést és havonta meghatározott összeget vont le a fizetéséből. A férfi október végétől nem jelent meg a munkahelyén és elérhetetlenné vált.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi 3,3 millió forint kárt okozott, melyből mintegy 900.000 forint a munkabéréből történő levonás miatt megtérült, de a többi pénz azóta sem térült meg.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfi ellen nagyobb kárt okozó csalás, valamint közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat, pénzbüntetés kiszabását indítványozza, és kár megfizetését kéri.