Egy sátai házaspár évekig tartott fogva és dolgoztatott egy idős asszonyt

Vágólapra másolva!
Az idős asszony azért egyezett bele, hogy a házaspár beköltözzön hozzá, mert azt ígérték, hogy gondját fogják viselni. Ehhez képest nem engedték ki az utcára, elvették a nyugdíját és dolgoztatták. Az asszonyon kívül egy férfit is dolgoztattak lakhatásért és ételért cserébe.
Vágólapra másolva!

A sátai házaspár elhatározta, hogy házakat fognak megszerezni a településen azért, hogy a rokonaiknak legyen hol lakniuk.

Egy helyi, idős asszonyt 2008-ban bűncselekmény érte, a házaspárt pedig ezt használta ki.

A bizalmába férkőztek és meggyőzték, hogy ne költözzön idősek otthonába, majd ők a gondját viselik a háza és más ingatlanjaiért cserébe.

Az asszony megmentőként tekintett a házaspárra, ezért megegyeztek, amiről szerződést is írtak. Nem sokkal később beköltöztek az asszonyhoz, őt pedig beköltöztették a nyári konyhába, rossz lakhatási és higiéniás körülmények közé, ételt is csak rossz minőségűt adtak neki.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az asszony maga hasogatott fát és hordta be azt a tüzeléshez, valamint a ház körüli munkákat is vele csináltatták meg.

Amikor ellenkezett, akkor a házaspár agresszívan viselkedett vele. 2009 és 2017 között az asszony nem léphetett ki az utcára, a telefonját és az okmányait elvették, látogatót csak felügyelet mellett fogadhatott. Egy idő után a házaspár az asszony nyugdíját is meg akarta szerezni, ezért alá is írattak vele egy nyilatkozatot. Az asszony nem tudta, hogy mit ír alá.

A férfi az egyik ismerősét bízta meg a ház körüli munkákkal, majd később felajánlotta neki, hogy költözzön be a korábbi házukba. Gondoskodnak a szállásáról és az étkezéséről, ha átadja a rehabilitációs ellátását és elvégzi a munkákat. Az ismerős ezt elfogadta és 2011-ben beköltözött a ház nyári konyhájába. 2012-ben mindezt szerződésbe is foglalták. Kezdetben az ismerősnek csak a ház körüli munkákat kellett megcsinálni, idővel azonban a férfi bevonta a saját munkájába, a kenyérszállításba is. Ez a betegsége miatt nehezen ment az ismerősnek, amit jelzett is.

Pár nap pihenő után azonban a férfi rákényszerítette a munkára. Ha az ismerős nemet mondott, akkor agresszívan viselkedett vele.

2016-ban végül sikerült megszöknie az ismerősnek.

A bíróság társtettesként elkövetett emberkereskedelem miatt a férfit 8, a feleségét pedig 6 év börtönre ítélte. Ezen felül az asszonynak ki kell fizetniük 6 millió forintot. Az ítélet nem jogerős.