Mások adataival vásárolt gyógyszert egy dalmandi gyógyszerfüggő

Vágólapra másolva!
Egy dalmandi férfi a műtétje után rászokott egy adott gyógyszerre, amihez már nem kapott receptet, miután új körzetbe jelentkezett át. Ezért úgy döntött, mások adatait felhasználva jut hozzá.
Vágólapra másolva!

Egy dombóvári férfi tett feljelentést ismeretlen tettes ellen tavaly decemberben. A rendőröknek azt mondta, valaki a nevében felhívta a háziorvosát, hogy gerincfájdalmai vannak, ami miatt szeretne egy konkrét hatóanyagú gyógyszert felíratni.

A kérést azzal indokolta, hogy vidéken van és ott nem tud orvoshoz menni.

A férfi az egyik rokonától tudta meg, mi történt, ugyanis az anyja is ahhoz az orvoshoz jár, a doktornő pedig érdeklődött az állapotáról.

Forrás: Police.hu

Az ügyben nyomozást indítottak, aminek eredményeként február 13-án sikerült azonosítani a dalmandi férfit. Amikor elfogták, pont egy patikából jött ki. Kihallgatása során elárulta, hogy évekkel ezelőtt gerincsérvvel műtötték, és hosszú ideig gyógyszeres kezelés alatt állt, ami miatt függő lett. Időközben új körzetbe jelentkezett át, de ott már nem kapott receptet, így csak mások adataival tudott hozzájutni a "drogjához", vagyis a gyógyszerhez. A közösségi oldalakról megszerezte hat ember adatait, akik kisebb településeken laknak, Olyan helyeken, ahol csak egy-egy háziorvos van.

Ezek után a nevükben felhívta a háziorvosaikat, és azt hazudta, hogy elhagyta a TAJ kártyáját. A háziorvos megadta a TAJ számot, amivel már gyógyszert is tudott felíratni.

A megkapott recepteket mindig más patikában váltotta ki. A rendőrök személyes adattal visszaélés miatt indítottak ellene eljárást.