Havazás miatt adtak ki figyelmeztetést

havazás, hó, hóesés, Zala megye, 2022.12.02.
Újudvar, 2022. december 2. Behavazott útmenti fák a Zala megyei Újudvar közelében 2022. december 2-án. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
A Köpönyeg.hu előrejelzése
Vágólapra másolva!

Vasárnap
Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Az ország déli felén többfelé várható vegyes csapadék: hajnalban inkább hó, havas eső, majd újra eső. Máshol csak néhol lehet zápor. Az északias szél erős lesz.

2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint

a délnyugati, déli országrészben a délelőtti órákig további havazás várható, kiemelten Baranya térségében,

ahol akár 5 cm-t meghaladó tapadó hóréteg alakulhat ki. A Mecsekben, a Villányi-hegységben 300-400 m felett 10 cm friss hó is hullhat. Síkvidéken a hótakaró nappal erőteljesen olvadni fog, a déli határvidék kivételével várhatóan elolvad. Vasárnap napközben északkeleten és a középső országrészben előfordulhatnak hózáporok, amelyekből lokálisan szintén kialakulhat vékony hóréteg. A késő esti, éjféli órák környékén a délkeleti határvidékre érkezhet újabb havazás.

Hétfő
Erősen felhős marad az ég, de északnyugaton már gyakrabban előbukkanhat a nap. A Tiszántúlon többfelé lehet hózápor, kisebb havazás. Reggel -5, délután +5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedd
Dél, délnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és délen, délkeleten havas eső is előfordulhat. +5, +6 fok körül valószínű a maximum.

Szerda
Eleinte marad a borongós idő, majd északkelet felől határozottan csökken a felhőzet, egyre több helyen süt ki a nap. Az északkeleti szél megélénkül. 7 és 12 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Csütörtök
Változóan felhős időre van kilátás, csapadék nélkül. 5 és 11 fok között változik a csúcshőmérséklet.