Vasvillával támadtak meg egy gesztelyi férfit az utcán

vasvilla illusztráció
illusztráció
Vágólapra másolva!
Életveszélyt okozó testi sértéssel vádolnak két férfit amiatt, mert öt évvel ezelőtt megtámadtak két embert az utcán a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Gesztelyen. Az ügyet most tárgyalja a Miskolci Törvényszék.
Vágólapra másolva!

2018. december 20-án két részeg férfi megjelent egy gesztelyi háznál és szemközti szomszéd udvarról elkezdte az épületet hógolyókkal bombázni. A zajra a házban lakók kimentek az udvarra. Amikor látták, hogy a támadók elszaladnak, utánuk futottak. A közterületi világítás fényében a hógolyós támadás áldozata számára egyértelművé vált, kiket követnek, úgy döntött, eleget látott és a testvérével együtt elindul haza. Az egyik támadó viszont nem engedte őket elmenni.

Felszólította a vele lévő másik részeg férfit, hogy készítsen elő egy vasvillát.

Bűntársa megtette, amit kért. Különböző szerszámok között egy négyágú vasvillát is elhozott a közeli lakatlan házból.

illusztráció Forrás: pixabay.com

Az a részeg férfi - aki nem engedte az áldozatokat elsétálni - felkapta a vasvillát és a hógolyókkal bombázott áldozata mellkasa felé szúrt. Mivel a férfi éppen elfordult,

a vasvilla a bal lábát találta el és 10 centi mélyen belefúródott.

A férfi összerogyott, a támadó pedig elmenekült. A történtek után többen különböző eszközöket dobáltak a vasvillával megszúrt férfi és testvére felé, a másik részeg férfi pedig - aki még mindig ott volt - egy vascsövet. Azt nem tudni, hogy ezek bármelyike eltalálta-e, a vasvillás támadás viszont megsebezte és a szakértők szerint, ha nem fordul el, sokkal nagyobb baja is lehetett volna. Akár súlyos és közvetetten életveszélyes sérülést eredményezhetett volna, mivel nagy valószínűséggel légmell alakult volna ki nála. Az ügyet ma tárgyalják a Miskolci Törvényszéken.