Sminket viselnél kerékpározás közben? Így mérlegelj!

adult attractive beautiful beauty bicycle bike brunette caucasian cheerful city cute europe european fashion female fun funny girl glamour happy hat joy joyful lady latin laugh life lifestyle model nature one outdoor outside people person portrait positiv
Glad tanned girl in summer hat expressing happiness during ride in park. Outdoor shot of adorable brunette woman in skirt posing with bicycle on nature background.
Vágólapra másolva!
A sminkelés és a sport két olyan terület, amely sokak szerint nem fér meg egymás mellett, mindannyian ismerünk azonban olyan hölgyeket, akik smink hiányában szinte pucérnak érzik magukat és elképzelhetetlennek tartják, hogy némi alapozó és szemfesték nélkül lépjenek ki az utcára.
Vágólapra másolva!

Tényleg le kell mondaniuk a nőknek a sminkről sportolás közben? És mi a helyzet az olyan speciálisabb mozgásformával, mint amilyen például a kerékpározás?

Merjünk magunkra sminket kenni ha kerékpárral szeljük át a várost?

Sokan úgy gondolják, hogy a smink a sportolás során csak akadályt jelenthet, míg mások szerint ez az időszak is lehetőséget ad a divatos megjelenésre. Ha már egyszer olyan nagy gondot fordítottunk kerékpár vásárlás során a divatos járgány kiválasztására, miért ne lehetnénk mi is stílusosak a nyeregben ülve. Viselhetünk sminket, vagy tabu ez a téma a sportolás során?

Mielőtt eldöntenénk, hogy kisminkeljük-e magunkat a kerékpározáshoz, van néhány tényező, amit mindenképp érdemes figyelembe vennünk a sminkes ecset megragadása előtt.

Forrás: Origo

A smink viselésének előnyei sportolás, kerékpározás során:

Megjelenés: Sminket viselve jobban érezhetjük magunkat a bőrünkben, magabiztosabbak lehetünk kerékpározás közben is. Ahogyan egy mutatós női kerékpár, úgy a vonzó megjelenés is motiválhat minket, hogy nagyobb kedvvel induljunk útra biciklink nyergében. A motiváció pedig sosem árt.

Védelem: Nem szabad megfeledkezni róla, hogy a sminktermékek nem csak az esztétikumról gondoskodhatnak, de néhányuk a fényvédelemben is segíthet, vagy akár megóvhatja arcunkat a napégéstől, a szél és a hideg hatásaitól is. Érdemes tehát olyan készítményeket választanunk, melyek funkcionálisan is több célt szolgálnak.

Bár vonzó lehet a smink viselésének gondolata bringázás közben, azért mielőtt felöltenénk magunkra kedvenc kozmetikumainkat, az alábbi hátrányokkal is érdemes tisztában lennünk:

Elkenődés: Kerékpározás során az izzadás, az arcot érő szél és a ruhák súrlódása miatt a smink könnyen elkenődhet, ami nemcsak zavaró lehet, de a bőr irritációjához és pattanások kialakulásához is vezethet.

Diszkomfort: A smink viselete a kerékpározás közben fokozhatja a diszkomfort érzetet, nem elég, hogy izzadunk, a sminktől még ragacsosabbnak érezhetjük bőrünket, ami sokat elvesz az élményből.

Biztonság: Ha a kerékpározáskor túl sok smink borítja arcunkat, annak elmozdulása, például a műszempilla elcsúszása, vagy a szemfesték szemünkbe folyása akadályozhatja a látást, így hatására a kerékpározás biztonsági szempontból veszélyesebbé válhat.

Összességében, ha úgy érzed hogy sminkelni szeretnél kerékpározás közben, nincs ennek komolyabb akadálya, viszont fontos, hogy az erősebb smink helyett könnyű, vízálló termékeket használj. Gondold át a smink viselésének előnyeit és hátrányait is, mielőtt sminkecsetet ragadnál. Mivel a kerékpáron ülve aktív részese leszel az utcai forgalomnak, az esztétikumnál mindenképp élvezzen elsőbbséget a biztonság és a kényelem.