Térkő a kertben? Ezek a legnagyobb előnyei!

Whitepress I 1280 x 800 I Februári SEO cikk képek - terko_kertben_tuzrakonal_koviterko
Vágólapra másolva!
A térkő évek óta töretlen népszerűségnek örvend. Gyakran használják kerti utak, járdák vagy autóbehajtók építésénél. Sikeresen alkalmazzák személygépkocsik, sőt teherautók parkolóinak burkolására is. És mindez a rendkívül kemény és tartós szerkezetnek köszönhetően. Milyen előnyei vannak még ennek az egyedülálló építőanyagnak?
Vágólapra másolva!

Térburkoló kövek – rendkívül tartós és ellenálló anyag

Az egyik legnagyobb előnye, amiért a befektetők a térkő opcióit választják különféle felületek közlekedésre alkalmassá tételére, az átlagon felüli szilárdsága és a mechanikai sérülésekkel szembeni ellenálló képessége. Ennek az egyedülálló építőanyagnak azonban sokkal több előnye van. A térkő felületét többek között a következőkkel szembeni nagy ellenállás jellemzi:

  • terhelések és kopás,

  • nedvesség,

  • kedvezőtlen időjárási viszonyok,

  • vegyszerek és só.

Mindezek az előnyök gyakorlatilag mentesítik a burkolat felületét azoktól a hibáktól, amelyekkel a betonlapok, az aszfalt és sok más, különféle felületek szilárdítására általánosan használt alapanyagok rendelkeznek. Ezért ideális építőanyag lesz, esztétikus és tartós kerti ösvények, utak, autóbeállók kialakításához és sok egyéb beruházáshoz.

Forrás: Origo

A térkövek esztétikai értékei

A térkő és szegélykő verzióinak számos előnye van. Ez nem csak egy rendkívül tartós építőanyag, amely átlagon felüli ellenállást mutat a különböző külső tényezők káros hatásaival szemben, hanem nagyon lenyűgöző is. A térkővel borított felületek rendkívül vonzóak. A legyártott modellek, színek és formák hatalmas választéka azt jelenti, hogy ezzel az anyaggal funkcionális és egyben egyedi elrendezéseket lehet kialakítani a kertben vagy a ház körül. A térkő kiváló alapanyag a városi tér különböző felületeinek gyakorlati fejlesztéséhez is. Bárhol is használják, maximálisan rendezett hatást eredményez, a vele leburkolt felületek pedig rendkívül letisztultan és esztétikusan néznek ki.

Könnyű beépíthetőség

Az egyszerű felhasználás a térkövek további előnyei. A lerakás során nincs szükség nedves kötőanyagok használatára, ami nagyban megkönnyíti a beépítést , de az esetleges bontást is. A térköveket a talaj minőségéhez, valamint a várható terhelésekhez igazodó, előzetesen előkészített, megfelelően kiszintezett alapra rakjuk. Erre a célra leggyakrabban megfelelő, rétegesen elhelyezett, mechanikailag stabilizált aggregátumokat használnak. Az utolsó réteg egy cement-homok ágyazóréteg , amelyre közvetlenül a térkő kerül. Ez a beépítési mód biztosítja, hogy jól illeszkedjen, és egyenletes felületű legyen a kész burkolat. Az egyes elemei között kis hézagok vannak, amelyeket homokkal töltenek ki. Az optimálisan elkészített felület rendkívül vonzónak tűnik, és nagy tartósság jellemzi. Ha azonban valamelyik darabja megsérül, könnyen kicserélhető.