Mankóval verte halálra a lakótársát egy pécsi férfi

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy pécsi férfi részegen összeveszett idős lakótársával, össze is verekedtek. A férfi a saját mankójával verte meg a lakótársát olyan erővel, hogy a mankó is eltört. Az áldozat a kórházban belehalt a sérüléseibe.
Vágólapra másolva!

A férfi és a 72 éves lakótársa egy pécsi bérházban lakott külön szobában. Az idősebb le volt gyengülve, csak mankóval tudott járni, míg a férfinak a bal lábát csonkolták, művégtagot használt. A veszekedést a csonkolt lábú férfi kezdte júniusban. A 72 éves férfi fejen ütötte a részeg férfit, amitől az elesett és nagyon dühös lett.

Felállt a padlóról, ellökte a nyugdíjast, elvette tőle a mankóját és megütötte vele, többször eltalálta a fejét.

Olyan erővel támadta meg, amitől a mankó darabokra tört.

A lakótárs segítségért kiabált, amit a társasház többi lakója meghallott és a segítségére siettek. Lefogták a férfit és hívták a hatóságokat. A megtámadott idős embert kórházba vitték.

A 72 éves férfi a fején, a két kezén, csuklóján és az ujjain is megsérüt. Az alapbetegsége és a fejére mért ütések miatt agytörzsi infarktust kapott és

pár nappal később a kórházban meghalt.

A bíróság a férfit az előkészítő ülésen halált okozó testi sértés miatt 5 év börtönbüntetésre ítélte, ami egyelőre nem jogerős – írja a birosag.hu.