A gyilkosság után elégette a cipőjét, és a nyomait borssal próbálta eltűntetni a kovácsvágási gyilkos

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy kovácsvágási férfi eldöntötte, hogy be fog törni egy helyi asszonyhoz és megszerzi az értékeit, még ha ehhez meg is kell ölnie. Miután bejutott a házba, az asszony felébredt, ezért a férfi meggyilkolta. Végül nem talált semmilyen értéket, egy üveg borral menekült el. A bíróság első fokon életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte és kizárta a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségét az ügyében. Másodfokon a Debreceni Ítélőtábla ezt megváltoztatta, így 30 év múlva feltételesen szabadulhat a gyilkos.
Vágólapra másolva!

Egy férfi mélyszegénységben élt egy nővel Kovácsvágáson. Elhatározta, hogy a közelükben élő tehetős férfi édesanyjának megszerzi az értékeit.

Akkor is, ha ehhez meg kell ölnie az asszony.

A tervébe beavatta az élettársát is.

Kifigyelte az asszony napi rutinját, mozgását és azt, hogy kik, mikor látogatják. Egy éjjel aztán elment a házához és várta, hogy elaludjon. Közben a villanyórát kapcsolgatta, de az asszony nem reagált. Amikor lefeküdt, a férfi benyomta az egyik ablakot és bejutott a házba. A kutakodás hangjaira felébredt a nyugdíjas, a férfi pedig rátámadt.

Többször megütötte a fejét, majd a nyakát hátrafeszítve eltörte a nyakcsigolyáit. Aztán a földön fekvő asszonyt többször fejbe rúgta.

A gyilkosság után gyertyát gyújtott és tovább keresgélt, de

nem talált semmit így egy üveg borral menekült el.

Menekülés közben levette a cipőjét, amit később elégetett. Az utat borssal szórta be, hogy a szaga alapján se találják meg, de a terve nem vált be.

Elfogták és bíróság elé állították a gyilkost. Első fokon a Miskolci Törvényszék tavaly szeptemberben emberölés miatt életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte a férfit és kizárta a feltételes szabadlábra helyezés lehetőségét. Az ítélet fellebbezések miatt nem lett jogerős. Másodfokon a Debreceni Ítélőtábla megváltoztatta ezt az ítéletet. A mostani döntés szerint a gyilkos 30 év elteltével feltételesen szabadulhat a fegyházból – írja a birosag.hu.