Ennyi embert várnak a pápa Kossuth téri szentmiséjére

FERENC pápa
Ferenc pápa heti általános audienciát tart a vatikáni Szent Péter téren 2022. november 30-án.
Vágólapra másolva!
Több százezer embert várnak Ferenc pápa április 30-i, Kossuth téri szentmiséjére - mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szerdán az MTI-nek.
Vágólapra másolva!

Erdő Péter ismertette: húszezer ülőhelyet tudnak biztosítani a Kossuth téren, de a téren állva és a környező utcákban összesen több százezer ember is részt vehet a pápai szentmisén.
"Várjuk a híveket, zarándokokat határon innen és túlról" - mondta a bíboros, és reményét fejezte ki, hogy a "szélesebb rétegekhez is eljut" a pápai szentmise örömhíre.

Erdő Péter szólt arról is: a pápalátogatás második napján, szombat este

a Papp László Sportarénában Ferenc pápa körülbelül 15 ezer fiatallal találkozik majd.

Egyházmegyénként érkeznek majd a katolikus iskolák és egyéb közösségek delegációi - mondta, hozzátéve, a püspöki konferencia jövő hét elején beszéli meg, hogy melyik egyházmegyéből hány fiatal vehet részt az eseményen.

Erdő Péter elmondta, a Szent István-bazilikában és a Rózsák terei Szent Erzsébet-templomban tartott találkozókon a templomok befogadóképessége miatt korlátozott lesz a résztvevők száma, de a templomok előtti téren kivetítőn követni lehet majd az eseményeket. Amikor pedig Ferenc pápa kilép a templomból, ha nem is lehet majd személyesen beszélgetni vele,

valamilyen formában lesz lehetőségük a híveknek személyesen üdvözölni őt.

A bíboros a fiataloktól és minden hívőtől azt kérte, hogy készülve a találkozóra, minden szentmise végén közösen kérjék Isten kegyelmét, hogy a Szentatya látogatása "valóban lelki megújulás forrása legyen". Ehhez a püspöki konferencia kiad egy imádságot is - tette hozzá.

A bíboros kiemelte: a "fiatalokat különösen hívjuk" a szombat esti találkozóra a Szentatyával a Papp László Sportarénába és a vasárnap délelőtti Kossuth téri szentmisére. Az ő felkészülésük fontos eleme, hogy az idei nagyböjtöt és húsvét ünnepét "komoly figyelemmel és lelkiséggel éljék át", hogy ezzel az élménnyel megerősödve találkozhassanak Ferenc pápával - tette hozzá Erdő Péter.
Ferenc pápa április 28-30. között látogat Magyarországra.