Mosatlan kés miatt ölt a szabolcsi feleséggyilkos

rendőrszalag, rendőrség, tetthely, támadás, késelés
rendőrszalag a tetthelyen (illusztráció)
Vágólapra másolva!
Súlyosabb büntetést kaphat az a férfi, aki megölte a feleségét, ami miatt a Nyíregyházi Törvényszéken 10 év börtönbüntetést és 10 év közügyektől eltiltás kapott feltételes szabadságra bocsátás lehetősége nélkül.
Vágólapra másolva!

A gyilkos a családjával egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei városban élt. Részeges életmódja miatt megromlott a házassága, arra készült, hogy elválik. 2022. július 28-án is alkoholt ivott a férfi, amire nyugtatót vett be. Amikor a felesége hazaért, vita alakult ki közöttük a férfi részegsége miatt, majd a nő számon kérte tőle, miért nem mosta el a konyhakést, amit használt.

A férfi a vita hevében kikapta a nő kezéből a 23,5 cm pengéjű kést, és többször megszúrkálta, megvágta vele az asszonyt.

Az egész testét támadta, mindenhol, ahol érte, majd autóba ült és elmenekült a helyszínről.

A nő a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

A gyilkost másnap fogták el és vették őrizetbe a rendőrök.

rendőrszalag a tetthelyen (illusztráció) Forrás: Police.hu

A férfi a törvényszék előkészítő ülésén beismerő vallomást tett és a tárgyaláshoz való jogáról lemondott. A törvényszék a nyilatkozatát elfogadta és meghozta az ítéletét, amely ellen a férfi és védője a büntetés enyhítése céljából fellebbezett. Az ügyészség súlyosítása érdekében nyújtott be jogorvoslatot. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartotta. Álláspontja szerint a férfi büntetlen előéletének, valamint beismerő nyilatkozatának túlzott jelentőséget tulajdonítva szabott ki az elsőfokú bíróság indokolatlanul enyhe büntetést, amely a büntetési célok elérésére nem alkalmas. Úgy látják, hogy az első fokon megítélt 10 év büntetés kevés. Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.