Tizenöt évre fegyházba kerülhet az a fiatal nő, aki megölte újszülöttjét Nyíregyházán. Egyelőre csak ezért a gyilkosságért számíthat büntetésre, de a gyanú szerint évekkel korábban is végzett már egy csecsemővel. 

Egy kutyasétáltató talált rá a gyilkos anya méhlepényére egy nyíregyházi parkban 2022 áprilisában. Azonnal riasztotta a rendőröket, akik a méhlepény láttán mepróbálták megtalálni az újszülöttet a közelben, de az nem volt sehol. Aztán kiderült, hogy

egy nyíregyházi nő lehet a kicsi édesanyja, aki a babát egy pulóverbe csavarta és a helyszínen magára hagyta.

Az ügyészség szerint egyértelműen a gyerek halálát akarta elérni. Ezután hazament és senkinek nem említette, hogy szült.A helyiek szerint a kétgyerekes nő korábban járt orvosnál, ahol kiderült, hogy terhes. Ezután viszont már nem kereste fel a védőnőt, és párja elől is titkolta, hogy áldott állapotban van.

Forrás: TV2

Ugyanakkor nem ez lehetett az első eset, hogy a nő végzett újszülött gyerekével.

2016-ban, amikor még egy nyíregyházi gimnázium konyháján dolgozott,

az iskola vécéjében, titkokban megszült. A babát egy rongyba csavarta, és az iskola előtti kukába dobta.

A méhlepényt ez esetben a lefolyóban találták meg, a nő pedig azt állította, hogy a gyerek születéskor halott volt. A baba holtteste azóta sem került elő, így nem tudták bizonyítani, hogy megölte.

Az ügyészség most csak a tavalyi gyermekgyilkosság miatt tudott vádat emelni a nő ellen, ott ugyanis részben beismerő vallomást tett, és elmondta azt is, hogy felsírt, miután megszülte. Az ügyészség 15 év fegyházat javasolt számára arra az esetre, ha a nő az előkészítő ülésen mindent beismer. A TV2 Tények információi szerint a kétgyerekes családanya azért gyilkolta meg újszülöttjeit, mert az ismert ügyvéd szeretőjétől esett teherbe.