Mindenáron fegyvereket akar szállítani Ukrajnába a Momentum

háborús galéria, kegyetlenség, vér, erőszak, borzalmas látvány, orosz és ukrán halottak, pusztítás, orosz-ukrán háború, Ukrajna, gyűjtés, 2023
This photograph taken on February 8, 2023, shows part of the building burning after shelling in the frontline city of Avdiivka, amid the Russian invasion of Ukraine. (Photo by YASUYOSHI CHIBA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Momentum továbbra is fegyvereket akar szállítani Ukrajnába, és ragaszkodnak a szankciókhoz is - mindez abból az interjúból derült ki, amit Bedő Dávid, a párt egyik országgyűlési képviselője adott az ATV-nek. A dollárbaloldal az elmúlt hetekben több háborúpárti nyilatkozatot is tett.
Vágólapra másolva!

Arra a kérdésre, hogy miért nem támogatják a parlamenti nyilatkozatot a békéről, azt válaszolta:

- Bedő Dávid, a Momentum országgyűlési képviselője a műsorvezető felvetésére, hogy tehát támogatnák a fegyverszállításokat és a szankciókat, egyértelműen azt felelte, hogy igen.

A Momentum belerángatná Magyarországot a háborúba Forrás: AFP/Yasuyoshi Chiba

Tordai Bence nyíltan kimondta

Mint arról az Origo többször is beszámolt, a dollárbaloldal rendre a magyar érdekekkel szemben cselekszik, és ahogyan csak tud, külföldi támogatói elvárásainak akar megfelelni. Azon túl, hogy támogatják a brüsszeli szankciókat, az ukrajnai fegyverszállítások mellett is nyíltan kiállnak. A baloldal a háború kitörése után szinte azonnal kifejezte háborúpártiságát, amikor azt mondta, hogy Magyarországnak hivatásos magyar katonákat és fegyvereket kell küldenie a háborúban álló Ukrajnába.

fogalmazott még február elején Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke, aki a Scrutonban vitázott Dömötör Csabával, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárával.

A baloldali politikus megerősítette korábban már hangoztatott véleményét, miszerint itt az ideje, hogy Magyarország megkezdje a direkt fegyverszállításokat.

Hozzátette: mindezt azért szorgalmazza, hogy „ne kelljen szégyenkezni".

A baloldal álszent és támogatja a háborút

Az Origo korábban arról is írt, hogy Rónai Sándor gyurcsányista európai parlamenti képviselő nagyon sajnálta, hogy Magyarország nem szállít fegyvert Ukrajnába, és ezen a véleményen volt a Momentum korábbi elnöke, Fekete-Győr András is.

A baloldal egyre egységesebb abban a kérdésben, hogy a fegyverszállítás lenne a hatékony segítség az ukránoknak.

A Gyurcsány vezette baloldalt, úgy tűnik, nem érdekli, hogy Magyarország belesodródhat az orosz-ukrán háborúba, akár egy világháborúba is.

A BALOLDALON HAZUG KIJELENTÉSEKBEN EDDIG SEM VOLT HIÁNY, ÁM A HÁBORÚS HELYZET KIÉLEZŐDÉSÉVEL EZEK EGYRE VESZÉLYESEBBEKKÉ VÁLNAK.

A magyarok békét akarnak

A magyarok 92 százaléka azonnal véget vetne az orosz–ukrán háborúnak, és tárgyalóasztalhoz ültetné az érintett feleket – ez derül ki a Századvég októberi közvélemény-kutatásából.

  • Forrás: Századvég