Az otthonában támadtak meg egy újpesti férfit, megkötözték és kirabolták

Vágólapra másolva!
Egy építőipari vállalkozó és két alkalmazottja betört egy újpesti férfihoz. A két alkalmazott megverte a férfit, majd kikötözték egy székhez és az értékeit követelték. Megszerezték a bankkártyáit, amiről pénzt vettek le.
Vágólapra másolva!

A 38 éves vállalkozónak anyagi gondjai voltak, ezért eldöntötte, hogy rablással fog pénzt szerezni. A tervébe bevonta két alkalmazottját is, és megbízta őket, hogy törjenek be egy újpesti férfihoz.

A vállalkozó jól ismerte a házat, korábban ő csinálta ott a felújítást, amiben az egyik alkalmazottja is részt vett. Tudta, hogy az ott lakó férfinak egészségügyi gondjai vannak és azt is, hogy hol a széf.

Forrás: Police.hu

A banda tavaly januárban ment a házhoz, ahol a vállalkozó leparkolt a kocsival, a két alkalmazottja pedig átmászott a kerítésen, majd a kertben lekapcsolták az áramot. A férfi kiment az udvarra, hogy visszakapcsolja az áramot, amikor a két alkalmazott rátámadt. Ütni kezdték, majd hátracsavarva a karját bevitték a konyhába. Ragasztószalaggal egy székhez kötözték a lábait, a kezeit pedig hátul ragasztották össze. A szemeit is leragasztották, hogy ne lássa a támadókat.

Csonkolással és gyilkossággal fenyegették, közben az egyikük hosszú perceken keresztül kérdezgette, hogy hol tartja a pénzét.

Amikor nem válaszolt elég gyorsan megütötték a fejét. A férfi végül megtört és elmondta, hol van a tárcája. A támadók azonban nem találták elégnek az pénzt, ezért megint megverték.

Ezek után a széf kódját kérdezték, ami azonban üres volt, ezért megint megverték a férfit és azzal fenyegették, hogy megölik, ha nem kapnak pénzt.

A férfi félelmében elmondta a bankkártyája kódját és azt is, hogy mennyi pénz van a számláján. A vállalkozó ezek után kocsival elvitte az egyik alkalmazottját egy bankautomatához, ahol a limit miatt csak 150 ezer forintot tudtak felvenni.

Visszamentek a házhoz, ahol arra kényszerítették a férfit, hogy emelje fel a limitet. Közben megtalálták a másik bankkártyáját is. A két kártyáról még 450 ezer forintot vettek fel.

A rablók a házban összegyűjtötték az értékeket, pénzt, okosórát, telefont, hangszórót közel 300 ezer forint értékben.

A férfit átvitték egy másik szobába, leeresztették a redőnyöket, bezárták az ajtót és elmenekültek.

A férfi hosszú percek alatt kiszabadította magát, majd még félig a székez kötözve átmászott a szomszéd udvarára és ott kért segítséget.

Az ügyészség a három férfit rablással, személyi szabadság megsértésével és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalással vádolja. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje őket fegyházbüntetésre.