Elképesztő állapotok: újra hajléktalanok lakják a Gellért-hegy oldalát - videó

Vágólapra másolva!
Évek óta problémát okoz, hogy hajléktalanok ütöttek tábort a Gellért-hegy oldalában, és teleszemetelik Budapest egyik legnagyobb látványosságának környékét.
Vágólapra másolva!

Lehangoló látvány nyújt a Gellért-hegy oldala, a Szent Gellért rakparton közlekedők szeméthegyekkel és a hajléktalantáborokkal szembesülnek.

A Gellért-hegy belsejében egy alagútrendszer húzódik és ebben futnak a kelenföldi hőerőmű vezetékei, amelyek a Várba viszik fel a meleget,

a fűtőrendszer szellőzőnyílásait pedig a hajléktalanok sátraik melegítésére használják fel.

A Metropol munkatársainak az ott élő hajléktalanok azt mondták, hogy már évek óta ott laknak, és a Dunában fürdenek, ahol a Gellért fürdő termálvize kiömlik a folyóba.

A szellőzőnyílás elé rakott matracon heverő hajléktalanok arról meséltek, hogy nemrég rájuk hívták a tűzoltókat, mert tüzet gyújtottak a szemétből.

Azt is elmondták a Metropolnak, hogy nem összeegyeztethető az életmódjukkal, hogy elmenjenek dolgozni, mivel a fizetést havonta egy összegben adják oda, és az nekik nem jó.

Már három évvel ezelőtt is készültek fotók arról, hogy jelentős problémát okoz a környéken a szemetelés, de úgy tűnik, az áldatlan állapotok nem zavarják a főváros és a kerület vezetését.