Röhejesen magyarázkodik a telex a lájkvásárlási botránya miatt

telex logó Telex.hu
Vágólapra másolva!
Nem sokkal a lájkvásárlási botrányát követően közleményt adott ki a Telex. Ebben a dollármédium vezetősége szánalmas magyarázkodásba kezdett, és átlátszó hazugságokkal próbálta elhitetni, hogy semmi köze nincs a sokakat megbotránkoztató ügyhöz. Csakhogy a tények nem ezt mutatják.  
Vágólapra másolva!

Nagy botrány kerekedett abból, hogy Kiss Ádám lebuktatta a telexet. Ahogy mi is írtunk róla, a részben tengerentúlról, dollárokból finanszírozott lap is beszámolt a szombati, M1-en történt tömegbalesetről.

Csakhogy az ezzel foglalkozú posztjuk alatt tömegével jelentek meg a mosolygós emodzsik, amelyek mondani sem kell, a legkevésbé sem illettek a tragikus témához. Ahogy arra Kiss Ádám rámutatott, a közel kétszáz Facebook-profil mindegyike külföldi volt. Ez szerinte erősíti a gyanút, hogy

a portál lájkvásárlásokkal próbálja nagyobbnak mutatni olvasótáborát, ami jelen esetben kifejezetten balul sült el.

Úgy látszik, így gondolta ezt a dollármédium vezetősége is, hiszen aránylag gyorsan közreadtak egy közleményt az ügy kapcsán. A pár soros írásban ritkaságszámbamenően kezdtek el magyarázkodni: álláspontjuk szerint semmi közük a többségében vietnámi felhasználókhoz, őket valójában támadás érte.

Újra magyarázkodásra kényszerült a telex Forrás: wikipedia- Telex.hu

"Nem lehet tudni, hogy egy bothálózat, klikkfarm véletlenszerű akciója-e, vagy esetleg rosszindulatú, célzott támadás" - írták megmosolyogtatóan a közleményben. Csakhogy

ez nyilvánvalóan hazugság, hiszen egy pillantig sem tudtak magyarázatot adni a szokatlan jelenségre.

Mint ismert, szombaton öt kamion és 37 autó ütközött, mindkét irányban lezárták az M1-es autópályát Herceghalomnál délután. A tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben, valamint egy 44 éves férfi életét vesztette.