Horrorbaleset az M1-esen: több holttestre számítottak az autómentők

M1, autópálya, baleset, 26-os kilométer, személyautók, kamion, ütközés, kigyulladt autók, karambol, 2023. 03. 11. Pest vármegye határa, Mány, Bicske, Zsámbék
Vágólapra másolva!
Szombaton kora délután történt az ország egyik legnagyobb tömegbalesete az M1-es autópályán. A rossz látási viszonyok miatt 41 autó ütközött össze, közel negyven ember megsérült, és egy férfi meghalt. A helyszínen dolgozó egyik autómentő a Borsnak elárulta, azt hitték, sokkal több halottat találnak a roncsok között.
Vágólapra másolva!

Hatalmas szél volt a hétvégén, amitől homokvihar alakult ki az M1-es autópályán szombaton délután. A rossz látási viszonyoknál a Győr felé vezető oldalon, Herceghalomnál 5 kamion és 37 autó ütközött.

A balesetben 39 ember megsérült, köztük 10 gyerek is. Egy 44 éves férfi pedig a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Fotó: Major Kata - Origo

Az egyik autómentő felidézte a "borzasztó látványt", ami a helyszínen fogadta őket.

– mondta Sz. Dávid, majd hozzátette, sok balesetet látott már, de ilyet még nem, horror volt a látvány.

Egy sofőr, aki éppen csak elkerülte a tragédiát, arról beszélt, hogy szerinte nulla látótávolságban hiába figyel az ember, ha előtte hirtelen lefékeznek.

„Nagy szerencse, hogy mi valamennyivel előbb haladtunk el ott, hátul ült a babánk is. Hirtelen pár méterre csökkent a látótávolság. Figyel az ember, de ha akkor valaki satufékezik előttem, valószínűleg reagálás nélkül mentem volna bele a nulla látótávolság miatt.